Biscuiţi şpriţaţi

de Ade200 in Prajituri, 5 Sep 2012 | 17520 vizualizari

 

O reţetă pe care o am de mult, o pregateam pentru copiii mei care dorea u ceva uşor de "cărat"pe afară, la joacă sau la şcoală. Începe în curând şcoala şi merită să le faceţi ceva de casă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 300g de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu/praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coajă de lămâie sau vanilie
  • cacao (opţional)
  • 1 kg de făină
  • 300 g de margarină/280 g de unsoare
  • ulei de uns tava
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi şpriţaţi:

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta i-am făcut de data asta. Se găsesc în magazine forme şi pentru maşinile de tocat manuale, doar să ştiţi numărul maşinii. de tocat.

Se preîncălzeşte cuptorul.

Se ung tăvile cu foarte puţin ulei şi se coc la foc potrivit până se rumenesc uşor. Se poate amesteca în jumătate din compoziţie cacao, dacă doriţi.

Sunt foarte spornici, ies mai multe tăvi şi se pot pastra mai mult timp.

TIPS-URI

1

Când se scot, se foloseşte un cuţit cu care se desprind usor de pe tavă.

2

Îi puteti păstra într-o cutie de metal rămasă de la biscuiţii cumpăraţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

06.09.2012, 14:11

si mama ne facea.. cred ca si acum mai are formele

iry-gabriela 1

06.09.2012, 19:52

merg bine dati prin ciocolata topita

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 21:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt