Biscuiti spritati

de cccris in Prajituri, 23 Feb 2010 | 24424 vizualizari

 

Sint foarte simplu de facut si minunati dimineata la cafea.

 

INGREDIENTE

  • unt - 230g  
  • crema de brinza - 100g  
  • zahar - 110g  
  • 1 galbenus  
  • faina - 400g  
  • scortisoara - 1 lingurita  
  • sare - 1/2 lingurita  
  • vanilie  
  • coaja de lamaie  
  • cuisoare pisate  
  • orice arome va mai plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Se amesteca untul cu brinza si zaharul, se adauga galbenusul, apoi faina si restul ingredientelor.

Sau mai simplu, la masina de paine - lichidele + faina pina ce se omogenizeaza aluatul.

Cei care au gindit reteta zic sa sa mai tinem aluatul la rece 30 min, dar eu nu mai fac asta si pun direct in sprit si fac forme cum vreau eu. Am bagat aluatul data trecuta la frigider si l-am uitat mai mult de 30 min. Se intarise de nu mai puteam sa-l torn cu spritul in tava. L-am modelat cu mina in forma de covrigei. E ok oricum decideti sa faceti.

Se tin la cuptorul incins la temperatura nu foarte mare cam 15 min.

 

COMENTARII (19)

Dnelutza 1

24.02.2010, 11:41

salvez si eu spritatii astia, sa-i fac pentru barbat, care rontaie mereu biscuitii fetei

ionix 1

24.02.2010, 11:41

Cris, nu cred ca am... cand am cumparat masina mi-au dat-o fara doua chestii, una stiu ca era forma pt carnati, si nu stiu care e a doua chestie
si eu as cumpara numai prostii noroc ca ma opreste portofelul

Bya Ralu 1

07.08.2013, 19:07

buni buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S