Biscuiti spritati

de mirela0911 in Prajituri, 12 Ian 2015 | 28333 vizualizari

 

O reteta veche, dar niste biscuiti fragezi si buni, de sa tot mananci!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • putina sare
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 250 g untura
  • 1 lgt coaja rasa de portocala
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 ml lapte caldut
  • zahar pudra vanilinat
Portii: 150
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Pentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat.

Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura, coaja rasa de lamaie si portocala si laptele caldut. Se amesteca pentru inceput cu o lingura toate ingredientele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Se taie in bucati astfel incat sa poate fi introduse in masina de tocat.

Se instaleaza forma la masina de tocat si se introduce cate o bucata din aluat, formandu-se astfel biscuitii, cu o lungime de cca 5 cm. Se aseaza in tava si se da la cuptor pt 25-30 minute la 180 de grade, sau pana prind o usoara culoare aurie. 

Cat sunt calzi se dau prin zaharul pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui laptele cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

claudiahj 1

24.05.2016, 01:16

se poate inlocui untura cu altceva ca nu am voie sa mananc am probleme cu ficatul si va rog sa puneti o optiune de printare a retetelor
multumesc

mirela0911 1

24.05.2016, 06:41

Claudia, poți înlocui untura cu unt sau margarina. Cat despre printat, exista un buton cu o imprimanta deasupra pozei. Încearcă de acolo sa printezi rețeta! O zi buna!

abstract01 1

17.10.2020, 21:38

Foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun