Biscuitii copilariei

de amalia01 in Dulciuri, 19 Noi 2016 | 3714 vizualizari

 

Facand ordine prin camara am gasit dispozitivul cu care faceam biscuiti spritati cand eram copil. Am sunat-o pe mama, dar nu mai avea reteta...Am cautat prin site-urile culinare pana cand o prietena mi-a sarit in ajutor ( Multumesc Sidy!) . Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu imi pun amprenta pe ea...

 

INGREDIENTE

  • pentru biscuiti:
  • 750 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 lg untura/ margarina
  • 2 lg smantana
  • 200 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja maruntita de lamaie Kotanyi
  • pentru umplutura:
  • cateva lgte de crema de ciocolata
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte ( eu am folosit Milka )
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuitii copilariei:

Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei.

500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine.

Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine.

Adaugi laptele cate putin, alternativ cu restul de faina si framanti pana cand obtii un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Aluatul astfel obtinut il dai prin masina de tocat  carne la care ai atasat dispozitivul special si formezi biscuitii de cca 4-5 cm, pe care ii asezi in tava cu hartie de copt.

Dai tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Intre timp pregatesti glazura, topind ciocolata pe baie de abur, la care adaugi frisca.

Lipesti biscuitii doi cate doi cu crema de ciocolata, iar capetele le pensulezi cu glazura de ciocolata.

Servesti cu drag!

Tips&Tricks: Am pastrat o parte din biscuiti si i-am pudrat cu zahar...asa cum facea mama.

TIPS-URI

1

biscuiti

2

copilarie

3

fursecurim, biscuitim si premii primim

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

20.11.2016, 16:14

Frumosi si buni!

Rocsi 1

20.11.2016, 19:50

Ne facea mama cutii intregi cu biscuiti din astia cand eram mici, doar ca simpli ii serveam, nu umpluti!

Rahela Velicu 1

20.11.2016, 20:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi glazurate de post, la cuptor