Blat ciocolatos cu trei feluri de crema

de lili in Torturi, 4 Noi 2011 | 5167 vizualizari

 

M-am inspirat pentru reteta de pandispan de la Lena - http://www.lalena.ro/572-reteta-pandispan-de-ciocolata.html, iar pentru creme, m-am inspirit de la Lissa - http://torturilelissei.blogspot.com/2011/08/tort-pentru-sylvia.html. Le multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat ciocolatos:  
  • Cacao pudra 50 gr
  • Apa clocotita 180ml
  • Oua 6 buc
  • Zahar 300 g
  • Ulei de floarea soarelui 120 ml
  • Faina 280 gr
  • Praf de copt 1 plic
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata,
  • 200 ml de frisca lichida
  • Crema de vanilie:               
  • 3 oua intregi 
  • 6 lg. de zahar 
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida 
  • Crema cu nuca si rom:
  • 250 gr. nuca macinata,
  • 120 gr. zahar, 
  • 180ml lapte, 
  • 2 oua, 
  • 2-3 lg esenta de rom, 
  • 150ml. frisca lichida

   

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat ciocolatos cu trei feluri de crema:

 Blat ciocolatos:

Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile si uleiul, dupa care incorporam  faina si praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos. Turnam aluatul intr-o  forma de copt. Scuturam  usor tava de masa, sa se uniformizeze aluatul sis a iasa bulele de aer afara. Punem tava la cuptor cca. 40 minute( pana trece testul cu scobitoarea).

Creme:

1. Crema ganache de ciocolata: 200 gr ciocolata, 200 ml de frisca lichida. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur ( sau pe foc mediu)si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine. Dupa ce se raceste se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa si groasa.Eu am adaugat prin ea cirese din compot.

2. Crema de vanilie: batem 3 oua intregi pe abur cu 6 lg. de zahar si vanilie pana ce se ingroasa. Dupa ce s-a racit amestecam compozitia cu 200 ml frisca batuta tare.

3. Crema cu nuca si rom: 250 gr. nuca macinata,120 gr. zahar, 180ml lapte, 2 oua, 2-3 lg esenta de rom, 150ml. frisca. Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, se pune laptele,romul, apoi se amesteca totul cu nuca. Cratita cu compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.

Blatul il umplem cu cele trei creme si il ornam dupa preferinta. Eu am facut niste bujori.

Pofta buna!!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Blat ciocolatos cu trei feluri de crema-0
Blat ciocolatos cu trei feluri de crema-1
Blat ciocolatos cu trei feluri de crema-2

COMENTARII (26)

lili

lili 1

17.02.2014, 08:53

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

26.02.2014, 09:33

vaiiiii cat e de frumosss

Xandrinne

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!