Blinii cu avocado si somon

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2015 | 536 vizualizari

 

Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim pe un platou cu aperitive atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem . Arata bine , sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merge perfect cu ciuperci si smantana , salata de vanata sau orice altceva .
Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau , iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si de asemenea saraca in zaharuri.
Tinanad cont de benefiicile celor doua plante ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare de mare
  • 100 gr faina de soia
  • 100 gr faina de hrisca
  • 350 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Pt servit:
  • 100 gr somon afumat
  • 2 avocado
  • zeama de la o lamaie
  • sare fina
  • piper macinat
  • Extra :
  • smantana
  • rosii cherry
  • ardei
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii cu avocado si somon:

Incepem prin a pregati aluatul .

Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt.

Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte si ulei .

Intr-o tigaie de clatite incalzita bine punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta nu este necesar sa o ungeti .

Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer . Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut.

Continuam pana cand terminam compozitia.

Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta . Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate , se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti

Ceea ce ramane se pastreaza in frigider acoperite cu o folie de plastic.

 

 

 

TIPS-URI

1

la cateva bucati am folosit o forma de copt oua , dar apoi am renuntat si le-am pus direct cu lingura

RETETA IN IMAGINI

Blinii cu avocado si somon-0
Blinii cu avocado si somon-1
Blinii cu avocado si somon-2
Blinii cu avocado si somon-3
Blinii cu avocado si somon-4

COMENTARII (13)

Panacris

Panacris 1

17.03.2015, 09:15

monik80

monik80 1

17.03.2015, 18:27

Teo

Teo 1

17.03.2015, 21:11

Am admirat mai intai culorile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!