Blinii - placinte cu diverse umpluturi

de Crista_Luca in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2010 | 6062 vizualizari

 

Placinte cu diverse umpluturi,,,sunca, cascaval, branza telemea, branza dulce, mere, pere ...sau ce va place mai mult .... eu le-am facut cu cascaval si sunca cu ciuperci , este delicioasa , sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • 2 buc oua
  • 500 ml lapte batut
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 250 g faina
  • 0.25 lingurite sare
  • 500 g sunca presata
  • 1 buc ceapa alba
  • o cutie ciuperci conservate
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii - placinte cu diverse umpluturi:

Se  curata, se taie marunt o ceapa si se caleste in putin ulei. Apoi am adaugat sunca. Cand s-a prajit putin, punem ciupercile scurse de apa. Amestecam si lasam inca 10 min. La final am adaugat  patrunjelul tocat si sare cu piper dupa gust.

Acum facem aluatul. Amestecam  bine cu mixerul,  intr-un bol, branza de vaci, ouale si jumatate din cantitatea de lapte batut, si sare dupa gust.  Urmeaza faina, iarasi amestecam bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.

In cealalta cantitate de lapte bautut adaugam bicarbonatul de sodiu, amestecam bine si turnam in aluat. Amestecam din noua aluatul, ar trebui sa fie de consistenta ca la smantana, un pic mai lichida. Intr- o tigaie de teflon incinsa cu 1-2 lingurite de ulei, turnam un polonic de aluat, si cand a inceput se se coaca, punem umplutura in mijloc. Cu o paleta de teflon sau lemn  se  indoaie aluatul, sa fie ca un semicerc. Se prajesc la foc mic.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Blinii - placinte cu diverse umpluturi 53867
retete culinare - Blinii - placinte cu diverse umpluturi 53869
retete culinare - Blinii - placinte cu diverse umpluturi 53870
retete culinare - Blinii - placinte cu diverse umpluturi 53876

COMENTARII (17)

rivka 1

03.10.2010, 10:36

hmmm

ce super arata!

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:56

super arata! delicios! 5 f !

Crista_Luca 1

10.10.2010, 11:24

multumesc rivka, multumesc epurasha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18