Blueberry Cheesecake

de Poliana in Prajituri, 3 Aug 2012 | 2415 vizualizari

 

Un cheesecake pentru care nu e nevoie de cuptor, e delicios, cremos si fructat pentru ca are afine din belsug. Am inceput sa folosesc afine tot mai des in deserturi pentru ca sunt foarte aromate, si dau o culoare frumoasa produsului final. Dar sa nu uitam si de proprietatile lor terapeutice asupra organismului pentru ca sunt o adevarata mina de vitamine

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 200 gr biscuiti
  • 80 gr unt
  • Umplutura
  • 200 gr afine
  • 400 gr crema de branza
  • 300 ml iaurt
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 15 gr gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blueberry Cheesecake:

Pentru inceput pregatim baza. Tapetam baza unei tavi cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Biscuitii ii macinam la robot, si peste ei turnam untul topit. Punem compozitia pe fundul tavii si apasam bine ajutande-ne de un pahar, sau de dosul palmei. Baza o punem la rece pana ne apucam de umplutura. Pentru a realiza acest model de cheesecake avem nevoie de un inel ajustabil, pe care sa-l strangem pana la diametrul de 16 cm. Daca nu aveti inel, puteti sa alternati cele doua compozitii dupa preferinta.

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece. Incepem sa mixam crema de branza cu zaharul si adaugam jumatate din cantitatea de iaurt. Omogenizam, adaugam sarea si mai mixam 1 minut. Afinele le spalam bine si le scurgem de apa, dupa care le predam blenderului si le pasam. Lasam deoparte piureul.

Incalzim cealalta jumatate de iaurt la foc mic, adaugam gelatina si amestecam bine ca sa o distribuim uniform. Lasam la racorit. Cand a ajuns la temperatura camerei o adaugam peste amestecul de branza cu iaurt si amestecam din nou cu ajutorul unui mixerului la viteza mai mica.

Frisca rece (de la frigider) o mixam 1 minut la viteza medie, adaugam lingurita (sau doua depinde de cat de bine se intareste frisca) de zahar vanilat si mai mixam pana cand frisca devine pufoasa si e suficient de intarita. In amestecul cu branza si iaurt incorporam usor frisca cu miscari de jos in sus, ajutandu-ne de o spatula. Impartim compozitia in doua, intr-una din ele punem piureul de afine.

Punem inelul ajustabil in mijlocul tavii si turnam compozitia cu afine, nivelam si dam la congelator pentru jumatate de ora. Cealalta compozitie o punem la rece. Dupa o ora, scoatem tava de la congelator, si luam inelul cu grija ca sa nu stricam forma. Umplem tava cu compozitia de la frigider, nivelam si dam din nou la rece pentru cel putin doua ore.

Dupa ce s-a intarit crema putem sa ornam dupa preferinta si inspiratie, apoi feliem si servim cu pofta.

Este un cheesecake destul de usor de facut. Partea mai delicata e cu inelul, care nu trebuie scos in caz ca nu e intarita suficient compozitia cu afine. Daca mai are nevoie de timp, mai lasati-o sa se odihneasca la congelator ;)

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Blueberry Cheesecake-0
Blueberry Cheesecake-1
Blueberry Cheesecake-2
Blueberry Cheesecake-3
Blueberry Cheesecake-4
Blueberry Cheesecake-5
Blueberry Cheesecake-6

COMENTARII (59)

Xandrinne

Xandrinne 1

13.08.2012, 12:37

L-am trecut la favorite!! E tare frumos!

Poliana

Poliana 1

13.08.2012, 22:22

Iri, multumesc

Poliana

Poliana 1

13.08.2012, 22:23

Xandrinne, ma bucur mult ca-ti place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!