BMX Cheesecake

de Anamaria7 in Torturi, 25 Feb 2011 | 2569 vizualizari

 

Pentru ziua baiatului drag innebunit dupa biciclete, trebuia un tort mai... altfel :) Din nou, gasit intre retetele din vara... Pozat si mancat in conditii nedemne de un cheesecake, pe iarba, langa Salina din Turda :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de biscuiti:
  • 200gr biscuiti simpli
  • 40ml unt topit
  • 1 lg cacao
  • Pentru umplutura:
  • 500gr crema de branza simpla (4 cutii de 125gr)
  •  1c zahar
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 1lgt esenta de vanilie
  • 1lgt esenta de rom
  • 3 oua
  • 1/2c smantana
  • Pentru decor:
  • 1 foaie de prajitura de cacao (cumparata)
  • 50gr ciocolata neagra
  • 2lg ulei
  • 200gr migdale cu coaja, macinate
  • 1 albus de ou
  • 100gr zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BMX Cheesecake:

Cuptorul trebuie incalzit la 180C (am vazut in multe retete si mai putin, dar eu n-am avut atata rabdare :P).

Ideal este sa se lucreze cu ingredientele aflate la temperatura camerei, astfel evitam sa se crape tortul. Al meu s-a crapat :D, dar mi-a convenit :P semana cu pamantul. Si doar pe pamant se da lumea cu bicicleta, nuuu? Impatimitii de BMX vor spune: "Nu numai. >:)"

Pregatim o tava lata si putin adanca in care punem apa. In aceasta tava o sa stea forma rotunda pentru cheesecake. O alternativa este sa asezam jos de tot in cuptor o alta oala cu apa.

Forma mea are pereti detasabili, am imbracat fundul formei in staniol si apoi am atasat peretele detasabil, lasand marginile de staniol in afara.

Crusta:

Zdrobim fin biscuitii si ii amestecam cu untul combinat inainte cu lingura de cacao. Tapetam fundul tavii cu acest amestec si dam forma la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Mixam pe viteza mare branza, apoi adaugam zaharul, esentele si ciocolata topita. La final punem ouale (cel mai bine batute dinainte) si smantana.

Turnam umplutura peste crusta si asezam forma in tava cu apa.

Tava trebuie sa stea la cuptor destul de mult (tortul meu a stat 2h, a fost maare), dar nu mariti temperatura, o sa apara crapaturi (cititi si tipsurile).

Decor:

Din foaia de prajitura si ciocolata neagra topita pe baie de aburi cu uleiul am facut "piesele" bicicletei. Roata am decorat-o si cu glazura de zahar praf+suc de lamaie.

Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare, apoi se mai mixeaza bine si cu zaharul, iar la final se adauga migdalele macinate. Rezultatul trebuie sa fie un "aluat" usor de modelat si de intins. Din el am conturat marginea rotii mari de bicicleta (tot tortul).

 

TIPS-URI

1

Rezistati tentatiei de a deschide usa cuptorului pe tot parcursul coacerii; schimbarile bruste de temperatura cauzeaza aparitia crapaturilor in tort; al meu are ceva crapaturi, cuptorul meu nu incalzeste chiar uniform;

2

Un cheesecake nu trebuie nici copt prea tare; cum ne dam seama cand e gata? marginile trebuie sa para pufoase, iar in mijloc sa "tremure" inca putin :)

3

Cand consideram ca s-a facut, NU il scoatem din cuptor, ci oprim cuptorul, eventual deschidem putin usa si il lasam asa o ora; cand il scoatem, trecem un cutit pe marginea formei, apoi il mai lasam pana se raceste complet;

4

Daca totusi au aparut hauri, abisuri si genuni :)) (si mie mi-au aparut cateva gropi, ca in asfalt, dupa o iarna grea), putem oricand sa mascam ingenios cu tot felul de gemuri, creme, jeleuri etc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - BMX Cheesecake 87652
retete culinare - BMX Cheesecake 87653
retete culinare - BMX Cheesecake 87654
retete culinare - BMX Cheesecake 87655
retete culinare - BMX Cheesecake 87656

COMENTARII (14)

Lau 1

26.02.2011, 13:34

super

DIANA B 1

04.03.2011, 17:46

LA MULTI ANI !

adry88 1

12.06.2011, 13:46

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D