Boccelute cu visine

de alice_ciobanu in Prajituri, 25 Iul 2011 | 3144 vizualizari

 

O prăjiturică mai de casă.... cu aluat fraged şi parfumată cu nişte vişine coapte-coapte, acrişoare... pudrată cu zahăr... yummi-yummi.... numai bune la un pahar de limonadă....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr făină
  • 150 gr unt
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 800 gr vişine, curăţate de sâmburi
  • 6 linguri zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boccelute cu visine:

Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.

Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.

Pudraţi-le aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.

Enjoy ...şi....Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine