Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Vita, 11 Feb 2013 | 4396 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa/ceafa de vita
  • 125 g slanina afumata, fara sorici
  • 400 g morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml coniac
  • 150 ml vin rosu (de Burgundia)
  • 5 catei de usturoi taiati feliute
  • 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel, rozmarin, cimbru, maghiran)
  • 3 foi de dafin
  • oregano, cimbru, boabe de piper, boia iute, sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport):

Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga ceapa tocata si morcovii curatati si taiati cubulete.

Spalati si tocati verdeturile si adaugati-le peste carne. Condimentati, adaugati usturoiul, foile de dafin, cateva boabe de piper, boiaua, coniacul, vinul si lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, 2 ore si jumatate. Daca scade prea mult zeama, puteti adauga cateva linguri de apa clocotita.

Presarati peste mancare 2 linguri de faina si amestecati cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda sosul. Mai stati langa mancare, amestecand din cand in cand, inca 15-20 minute si este gata. Dregeti gustul.

Pofta buna. Este o minunatie.

 

TIPS-URI

1

Decorati portiile cu frunze proaspete de cimbru, patrunjel, rozmarin sau ce aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

11.02.2013, 22:43

danakarin 1

12.02.2013, 07:13

Foarte bun! O trec la favo, demult am tot vrut sa fac!

Doinavar 1

12.02.2013, 10:28

Multumesc mult.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Boeuf Bourguignon by Julia Child