Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao

de Brindusa in Prajituri, 5 Aug 2010 | 3447 vizualizari

 

Este un tort cu care iti poti impresiona orice invitat, sau chiar soacra :D Nu este greu de facut, dar trebuie tinut la congeletor, asa ca e bine sa-l faci in 2 zile.

 

INGREDIENTE

  • Pentru RULADA DE CACAO
  • 5 oua
  • 180 g zahar
  • 35 g faina
  • 35 g cacao
  • 2 linguri de apa fiarta
  • Pentru umplutura
  • 200 g (1 cutie mare) branza Philadelphia sau echivalenta
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de visine in alcool, fara samburi. Poti folosi visine proaspete si 1
  • lingura de coniac
  • Pentru SOS DE CACAO
  • 230 g zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 300 ml apa
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • inghetata de cacao
  • inghetata de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao:

Tortul meu contine

   1. Rulada de cacao cu crema de branza si visine in alcool
   2. Inghetata de ciocolata cu coaja de lamaie
   3. Inghetata de vanilie
   4. Sos de cacao

RULADA DE CACAO pentru o tava de aproximativ 50 cm x 40 cm

   1. Incalzeste cuptorul la 180 C.
   2. Unge tava cu putin ulei, pune o foaie de copt in ea si unge-o.
   3. Bate ouale cu zaharul, pana ce se intaresc bine (cand ridici paletele, bezeaua care curge ramane la suprafata minim 10 secunde).
   4. Cerne faina si cacaoa si amesteca-le in bezea cu o spatula. Usor, ca sa nu isi piarda din volum.
   5. Adauga apa si amesteca in acelasi mod.
   6. Pune coca in tava, niveland usor ca sa fie egala peste tot.
   7. Coace 10- 12 minute, sau pana ce scobitoarea iese curata. Scoate-o din cuptor.
   8. Intinde pe masa un prosop de bucatarie curat. Imprastie pe el putin zahar.
   9. Pune blatul pe prosop si scoate hartia de copt. Taie marginile daca s-au uscat prea tare.
  10. Ruleaza blatul cu prosopul in interior. Eu am rulat pe latime, astfel incat rulada sa fie mai subtire.
  11. Lasa la racit pe un gratar.
  12. In timpul asta fa umplutura. Pentru asta amesteca bine toate ingredientele.
  13. Cand s-a racit, desfa rulada si unge-o cu crema.
  14. Ruleaza din nou, de data asta fara prosop. Inveleste rulada in folie de plastic si pune-o la rece cateva ore (peste noapte e si mai bine)

 

INGHETATA DE CIOCOLATA am facut-o ca aici si am adaugat niste coaja rasa de lamaie

Inghetata de vanilie poti s-o faci asemanator, sau sa o cumperi.

SOSUL

   1. Intr-o craticioara amesteca zaharul, cacao, amidon si apa.
   2. Pune pe foc mic amestecand, pana ce sosul se ingroasa (cam 2 minute)
   3. Ia de pe foc si pune la racit (eventual intr-un castron cu apa rece)

ASAMBLAREA

   1. Scoate inghetata de vanilie din congelator si las-o sa se topeasca, pana ce poate fi intinsa.
   2. Taie rulada in felii late de 2 cm
   3. Acopera interiorul unul castron cu folie de plastic
   4. Pune feliile de rulada in castron, una langa alta. P
   5. Intinde inghetata peste feliile de rulada. Acopera cu folie de plastic si pune la congelator cateva ore, pana ce inghetata s-a intarit
   6. Toarna sosul de cacao. Acopera cu folie si pune la congelator sa se inghete
   7. Scoate inghetata de ciocolata din congelator si las-o sa se topeasca pana ce poate fi intinsa. Pune-o peste sosul de cacao.
   8. Lasa totul la congelat bine.
   9. Inainte de a servi tortul. scoate-l din congelator sa se inmoaie putin (minim 10 minute). Feliile se taie usor cu un cutit incalzit in apa fierbinte.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao 45087
retete culinare - Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao 45088
retete culinare - Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao 45089
retete culinare - Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao 45090
retete culinare - Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao 45091

COMENTARII (18)

lia maria 1

06.08.2010, 15:44

wawas vrea si eudar sigur nu mai ai

Ina 1

06.08.2010, 19:25

suuuuper bun!!!!! Bv, Brindusa

burdulea56 1

06.08.2010, 22:43

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55