Bombe cu crema de vanilie

de sandytza in Dulciuri, 29 Oct 2009 | 4085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
    • 500 gr faina
    • 25 gr drojdie
    • 125 ml lapte
    • 75 gr zahar
    • 75 gr unt
    • sare
    • 2 oua
    Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe cu crema de vanilie:

Se incalzeste laptele si se pune drojdia in el apoi se amesteca pana se dizolva aceasta.

Intr-un bol se pune faina , ouale , zaharul, sarea ,untul iar in final se pune laptele impreuna cu drojdia.

Se amesteca toate bine apoi se framanta pana devine un aluat elastic. Eu le-am framantat cu mixerul aprox. de 7 min.

Recunoasteti un aluat daca este bine framantat si faina este bine prelucrata, daca in bomentul cand doriti sa intindeti aluatul acesta nu se rupe. Trebuie sa se poata intinde astfel incat sa se poata vedea prin el dar sa nu se rupa. Acest truc este valabil la orice aluat ce trebuie dospit.

Se lasa aluatul intr-un bol la dospit timp de o ora aproximativ pana isi mareste un pic volumul.

Apoi se fac bilute de cca 70-75 gr care se aseaza pe hartie de copt unde se mai lasa 30 minute inainte de a fi bagate la cuptor.

Cand briosele au mai crescut un pic se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa in jur de 15-20 minute pana incep sa prinda usor un pic de culoare.

Se scot si se lasa la racit.

 

Se prepara crema

Se pune la fiert 350 ml lapte.

Restul de 150 ml lapte se amesteca cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie pana devine o compozitie omogena.

Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul preparat si se amesteca la foc incet pana se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa la racit.

Montare
Se taie briosele in doua pe orizontala. Se umple cu crema preparata. Se pot umple cu o lingurita sau cu un con pentru ornat . Se presara un pic de praf de scortisoara peste crema ,peste care se pune capacul .  


Deasupra se presara zahar pudra.
 

RETETA IN IMAGINI

Bombe cu crema de vanilie-0
Bombe cu crema de vanilie-1

COMENTARII (9)

adry88

adry88 1

19.05.2011, 16:05

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:29

ar fi fost bn dak se azvarlea cu bombe din astea in razboaie k era numai pace

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:09

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24