Bombe - resturi de prajituri

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Ian 2014 | 6106 vizualizari

 

La multi ani tuturor!!! Bine ne-am regasit in 2014, care sper eu sa fie un an mai bun decat cel care tocmai a trecut!!!

M-am tot gandit ce sa postez prima oara pe acest an si am hotarat sa postez aceste bombe sau resturi de prajituri, deoarece cred ca pot fi de folos multora dintre voi, mai ales daca v-au ramas prajiturele si nu va mai atingeti de ele.

Sincer mie una nu-mi vine sa arunc nimic, asa ca transform totul, atat cat se poate.

Ii multumesc Bucatarului Maniac, care mi-a adus aminte de aceasta idee minunata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru a face aceste bombe avem nevoie de:
  • resturi de prajituri, blaturi, etc
  • 3 - 4 eugenii ( biscuiti cu crema )
  • esenta de rom
  • fructe confiate
  • cacao, doar daca vi se pare ca mai este nevoie
  • unt/margarina topita
  • nuca de cocos/ nuca macinata/ciocolata rasa
  • afine congelate/visine/alune nesarate
  • si orice altceva mai aveti prin casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe - resturi de prajituri:

Nu am dat cantitati exacte pentru ca depinde de cate resturi aveti.

Resturile si eugeniile sau biscuitii se zdrobesc, fie la robot, fie cu furculita si se amesteca.

Se adauga unt sau margarina topita la microunde, atat cat sa se lege compozitia, nu va trebuie prea mult mai ales daca prajiturile sunt cu crema.

Peste aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor, in afara de nuca de cocos.

Omogenizam compozitia.

Formam bilute cu mana, iar in mijlocul lor se pun afine, visine, alune, etc. sau se pot lasa asa.

Se dau prin nuca de cocos/nuca macinata sau ciocolata rasa si se pun la frigider pana in momentul servirii.

 

 

COMENTARII (18)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:06

diaconta

diaconta 1

02.01.2014, 15:42

La multi ani Danuto !
Si eu am ceva resturi,dar chiar nu mai vreau dulciuri acum

nadea68

nadea68 1

02.01.2014, 16:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01