Bombite betive

de alinutza1983 in Dulciuri, 9 Apr 2011 | 10634 vizualizari

 

O RETETA ESUATA...O RETETA SALVATA...
Am vrut ieri sa imi fac ciocolata de casa.....dar....nu stiu cum, unde, de ce...ceva nu a mers....si ciocolata mea a ramas mult prea moale-sa o poti manca doar cu lingurita...:)...dar iubitul meu a zis ca ar merge foarte bine cu niste biscuiti sfaramati...asa ca de la ciocolata mea esuata pana la aceste bombite absolut delicioasa nu a mai fost decat un pas!

 

INGREDIENTE

PENTRU COMPOZITIE:

  •  150 ml apa
  • 400 gr zahar
  • 100 gr unt topit si racit
  • 250 gr lapte praf (neindulcit)
  • 50 gr cacao
  • 1 esenta rom ,
  • nuci putin prajite,
  • stafide
  • 100 gr biscuiti sfarmati cu sucitorul

  PENTRU UMPLUTURA :

  • 100 gr visine din visinata  

PENTRU FINISARE:

  • 100 gr biscuiti sfaramati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombite betive:

1. Mai intai facem crema de ciocolata astfel:

- punem la fiert apa cu zaharul si amestecam pana cand se dizolva zaharul; se lasa apoi la foc mic sa fiarba acest sirop pana cand se va lega ca si siropul de dulceata ?( va incepe sa faca si o spuma alba deasupra).

- Cand siroup este gata, se trage de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam untul, esenta si in final inglobam laptele praf+cacao( cernute si amestecate) , nucile tocate ceva mai grosier, stafidele si biscuitii macinati.

2. Din amestecul obtinut , modelam cu mana uda niste bombite , in mijlocul carora punem cate-o visina din visinata, apoi le tavalim printr-un amestec de biscuiti macinati si eventual, bombonele decorative!

 eu am atasat si poezle cu ciocolata pusa deja in forme, care insa nu mi se intarise nici macar dupa 24 de ore :)

 Asta e tot!  Un gust perfect echilibrat, de dulceata ciocolatei si visinele usor alcolizate, alaturi de biscuitii crocanti!!! Noua ne-au placut foarte mult aceste bombite , si sper sa le incercati si voi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite betive" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine