Bombite cu portocale

de Miha in Prajituri, 2 Ian 2010 | 2200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 30 ml ulei
  • 100g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g miere
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g miere de albine
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 g branza Almette
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombite cu portocale:

Blat:

Faina o amestecam cu sarea si praful de copt.

Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca.

Scoatem vasul si batem in continuare pana amestecul devine ca o crema si complet rece, cca 10 minute, apoi incorporam usor in ingredientele uscate.

Uleiul il amestecam cu cateva linguri din aluatul format si il incorpoam in fir subtire in aluat batand cu mixerul continuu.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade, pentru cca 40 de minute.

Se lasa la racit in tava.

Crema:

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala si incalzim putin la microunde. Adaugam gelatina si omogenizam.

Branza o mixam cu zaharul vanilat apoi o amestecam cu frisca batuta. Dupa ce sucul de portocale cu gelatina s-a racit il adaugam in fir subtire in compozitie, mixand continuu.

Dam la rece pana se intareste.

Blatul il taiem cu formele dorite, apoi cu portionatorul de inghetata punem cate o bila de crema. :)

Se orneaza dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bombite cu portocale 13085
retete culinare - Bombite cu portocale 13086

COMENTARII (7)

Oana 1

03.01.2010, 14:04

Mmm, ce bune trebuie sa fie Crema cred ca e delicioasa!!

Miha 1

03.01.2010, 14:13

Multumesc ! Da, e buna buna crema.

Teo 1

03.01.2010, 20:15

uite ,chiar as manca ceva facut de altcineva.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21