Bombite cu spuma de branza si frisca

de laura_n in Prajituri, 12 Iul 2012 | 1484 vizualizari

 

Sunt un fel de savarine, numai ca sunt umplute cu o spuma din crema de branza si frisca. Unele sunt cu fructe, altele cu ciocolata.
Poftiti la o bombita care explodeaza in gura cu un gust delicios si racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 lg faina
  • 4 lg pesmet
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg ulei
  • 200 gr crema de branza
  • 100 ml frisca
  • capsuni/ bomboane cioco, batoane cioco
  • sos caramel
  • 300 ml apa pt sirop
  • 5 lg miere.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombite cu spuma de branza si frisca:

Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min.

Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar, si adaugam frisca batuta si omogenizam.

Pregatim siropul, dupa ce a fiert apa,lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam mierea. Nu adaugati mierea la fiert, devine toxica.

Dupa ce s-au racit, se taie briosele/ savarinele si se insiropeaza bine, bine de tot; se umplu cu spuma de branza. Se decoreaza cu capsuni sau cu bomboane de cioco sau cu scortisoara (daca va place gustul). Se dau la rece si se servesc alaturi de o limonada racoritoare.

 

RETETA IN IMAGINI

Bombite cu spuma de branza si frisca-0
Bombite cu spuma de branza si frisca-1
Bombite cu spuma de branza si frisca-2
Bombite cu spuma de branza si frisca-3

COMENTARII (21)

ela

ela 1

12.07.2012, 21:13

ce bunatate..............

Rocsi

Rocsi 1

12.07.2012, 21:26

yamiiii..sa imi dai si mie!!!

laura_n

laura_n 1

12.07.2012, 22:04

va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!