Bomboane aperitiv cu cascaval

de adnia in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 1448 vizualizari

 

Stiu ca suntei in cautarea aperitivelor perfecte pentru petrecere! Recunosc, si eu am cautat tot felul de idei simple si de efect, care sa se prepare repede si sa faca senzatie printre invitati.

Asadar, astazi va propun aceste bomboane aperitiv cu cascaval, o idee foarte draguta, pe care am gasit-o pe blogul lui Angi, careia ii multumesc! Dar sa trecem la bomboanele noastre cu cascaval: asa cum am spus, se prepara foarte repede, dar..atentie! trebuie sa va si miscati foarte rapid, deoarece foitele acelea fine de placinta se usuca extrem de rapid, eu abia am avut timp sa fac pozele:)) Dar sa stiti ca tot efortul acesta chiar merita, baiatul meu a fost foarte incantat de bomboanele aperitiv cu cascaval, ba chiar mi-a mai si comandat alta portie, de data aceasta sa fie cu mere!

Deci, iata si cum se pregatesc:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g cascaval tare (preferabil sa aiba forma patrata/dreptunghiulara, sa se poata taia bine)
  • 1 pachet foi de placinta
  • putin ulei pentru uns foile
  • sfoara de bucatarie,pentru legat bomboanele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane aperitiv cu cascaval:

 

1. Se taie cascavalul in cuburi mari, cat posibil de aceeasi marime.

2. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate.

3. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.

4. Se plaseaza cate un cub de cascaval pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de cascaval, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia.

5. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de cascaval infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

6. Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte.

7. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de cascaval.

8. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece

30 minute.

9. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 3-4 minute, cu mare atentie, sa nu se topeasca (eventual se pot rasuci, sau coace in 2 etape, intre care se racesc putin, pentru a evita topirea cascavalului).

10. Se scoate tava cu bomboane aperitiv din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma.

11. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in paltou. Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Bomboane aperitiv cu cascaval-0
Bomboane aperitiv cu cascaval-1
Bomboane aperitiv cu cascaval-2
Bomboane aperitiv cu cascaval-3
Bomboane aperitiv cu cascaval-4

COMENTARII (15)

laura_n

laura_n 1

30.12.2013, 16:44

interesante

diaconta

diaconta 1

30.12.2013, 18:13

Ce idee faina dar stiu ca ai ceva rabdare sa le faci

adnia

adnia 1

01.01.2014, 10:50

daaaa, Dia! am avut rabdare..si am facut si cu mere, la cererea publicului

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!