Bomboane asortate

de adnia in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 7621 vizualizari

 

Am adunat toate bomboanele pe care le-am facut in aceste zile si le-am pus in cutiute frumoase. Ele pot constitui si cadourile perfecte in format dulce.
Avem asa:
Raffaelo
Trufe cu migdale
Ciocolata de casa

 

INGREDIENTE

  • Trufe cu migdale:
  • -200 gr. ciocolata amaruie
  • -50 ml frisca lichida
  • -2 fiole esenta de rom
  • -migdale macinate
  • Ciocolata de casa:
  • -100 ml apa
  • -200 g zahar
  • -50 gr. cacao
  • -100 g unt
  • -250 g lapte praf
  • - esentele preferate (in cazul meu, menta si vanilie)
  • Raffaello:
  • -100 gr. unt
  • -1 esenta de migdale amare
  • -150 gr. nuca de cocos
  • -50 gr. ciocolata alba
  • -100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • -lapte praf cat cuprinde
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane asortate:

Trufe cu migdale:

Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am asezat in hartiute speciale.

Bomboanele din ciocolata de casa:

Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si esenta de menta, iar in cea de-a doua doar esenta de vanilie, pt. ca asa a fost comanda:). Urmatorul pas a fost sa adaug lapte praf in ambele compozitii, pana am format doua bile de aluat dulce, pe care le-am modelat calde in mana, formand bombonele, pe care le-am asezat in hartiute speciale si le-am ornat.

Raffaello:

Am mixat bine toate ingredientele (untul era moale) si am format bilute, pe care le-am asezat in hartiute speciale.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane asortate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bilute de biscuiti