Bomboane Bounty

de laviniaticu in Dulciuri, 11 Ian 2012 | 2255 vizualizari

 

Am vazut nenumarate retete de bomboane de acest tip. Am facut o data, au iesit foarte bune, insa am decis sa mai incerc o data cu nuca de cocos proaspata. Rezultatul: au iesit senzationale!!!

 

INGREDIENTE

  • o nuca de cocos
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 150 ml smantana
  • aproximativ 250 gr lapte praf
  • o ciocolata amaruie si una cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Bounty:

Se sparge nuca de cocos si se rade. Daca nu aveti idee cum se face, sa stiti ca e foarte simplu. Prima data gauriti cu un cutit nuca de cocos intr-una dintre partile moi din varf si scurgeti tot sucul. Luati un cutit si trasati o linie circulara gen ecuator, ca si cum ati taia nuca in doua, dupa care luati un ciocan, puneti nuca pe o suprafata stabila si dati usor pana se crapa. Eu am trantit-o de ciment si s-a spart la fel de bine. Desprindeti cu un cutit coaja tare de partea mai moale, apoi luati bucatile si curatati-le usor cu un cutit. De aici e simplu: dati nuca de cocos prin razatoarea mica.

Frecati untul cu 100 gr zahar pudra pana se face ca o spuma. Bateti 100 gr smantana cu 50 gr zahar pe care o adaugati untului, apoi adaugati toata nuca de cocos. Incepeti sa adaugati lapte praf  pana iese o compozitie usor de modelat, pe care o puneti la frigider pentru vreo ora, ori la congelator pentru un sfert de ora.

Modelati compozitia cum vreti voi: bilute, bastonase, cubulete - vor iesi la fel de bune, eu m-am grabit asa ca le-am facut bilute. Le mai lasati un pic la frigider.

Rupeti ciocolata in bucatele pe care o topiti pe baie de aburi, apoi adaugati 50 ml smantana, ca sa aiba o consistenta destul de lichida, apoi glazurati bomboanele cum va place. Le dati la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le mancati. Sunt foarte bune, au o consistenta cremoasa datorita nucii de cocos proaspete, si, parerea mea, sunt mai bune decat cele cumparate.

Pofta buuuuna!!

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de lapte praf poate diferi in functie de tipul pe care il folositi, asa ca puneti treptat

2

consistenta nucii de cocos este usor umeda asa ca e posibil sa vi se para putin mai moale. adaugati lapte praf dupa cum va place

RETETA IN IMAGINI

Bomboane Bounty-0
Bomboane Bounty-1
Bomboane Bounty-2
Bomboane Bounty-3
Bomboane Bounty-4
Bomboane Bounty-5

COMENTARII (13)

laviniaticu

laviniaticu 1

13.01.2012, 09:53

jolygina, v-as trimite chiar doua, ca noi am fost putini si le-am terminat imediat )

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:17

yamiii delicioase

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.04.2012, 21:11

waw ce delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!