Bomboane Bounty

de laviniaticu in Dulciuri, 11 Ian 2012 | 6110 vizualizari

 

Am vazut nenumarate retete de bomboane de acest tip. Am facut o data, au iesit foarte bune, insa am decis sa mai incerc o data cu nuca de cocos proaspata. Rezultatul: au iesit senzationale!!!

 

INGREDIENTE

  • o nuca de cocos
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 150 ml smantana
  • aproximativ 250 gr lapte praf
  • o ciocolata amaruie si una cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Bounty:

Se sparge nuca de cocos si se rade. Daca nu aveti idee cum se face, sa stiti ca e foarte simplu. Prima data gauriti cu un cutit nuca de cocos intr-una dintre partile moi din varf si scurgeti tot sucul. Luati un cutit si trasati o linie circulara gen ecuator, ca si cum ati taia nuca in doua, dupa care luati un ciocan, puneti nuca pe o suprafata stabila si dati usor pana se crapa. Eu am trantit-o de ciment si s-a spart la fel de bine. Desprindeti cu un cutit coaja tare de partea mai moale, apoi luati bucatile si curatati-le usor cu un cutit. De aici e simplu: dati nuca de cocos prin razatoarea mica.

Frecati untul cu 100 gr zahar pudra pana se face ca o spuma. Bateti 100 gr smantana cu 50 gr zahar pe care o adaugati untului, apoi adaugati toata nuca de cocos. Incepeti sa adaugati lapte praf  pana iese o compozitie usor de modelat, pe care o puneti la frigider pentru vreo ora, ori la congelator pentru un sfert de ora.

Modelati compozitia cum vreti voi: bilute, bastonase, cubulete - vor iesi la fel de bune, eu m-am grabit asa ca le-am facut bilute. Le mai lasati un pic la frigider.

Rupeti ciocolata in bucatele pe care o topiti pe baie de aburi, apoi adaugati 50 ml smantana, ca sa aiba o consistenta destul de lichida, apoi glazurati bomboanele cum va place. Le dati la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le mancati. Sunt foarte bune, au o consistenta cremoasa datorita nucii de cocos proaspete, si, parerea mea, sunt mai bune decat cele cumparate.

Pofta buuuuna!!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de lapte praf poate diferi in functie de tipul pe care il folositi, asa ca puneti treptat

2

consistenta nucii de cocos este usor umeda asa ca e posibil sa vi se para putin mai moale. adaugati lapte praf dupa cum va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laviniaticu 1

13.01.2012, 09:53

jolygina, v-as trimite chiar doua, ca noi am fost putini si le-am terminat imediat )

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:17

yamiii delicioase

Bya Ralu 1

19.04.2012, 21:11

waw ce delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fulgi de nea