Bomboane de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 300g biscuiti
    • 150g ciocolata amaruie
    • esenta de portocale
    • 150g unt sau margarina
    • 1-2 linguri lapte cald
    • 120g zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1/2 cana cu nuci macinate sau stafide
    • 100g ciocolata cu lapte
    • 50ml frisca lichida.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

  1. Topim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur.
  2. Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul vanilat.
  3. Amestecam bine compozitia si formam bilute potrivite.
  4. Le dam la frigider pana topim ciocolata cu lapte.
  5. Intr-un vas punem frisca lichida si ciocolata cu lapte rupta in bucati mici,lasam pe baie de abur pana se topeste dupa care, cu ajutorul unei scobitori scufundam bilutele in ciocolata, dupa care le asezam pe hartie de copt.
  6. Pe fiecare bomboana presaram nuca maruntita, nuca de cocos sau decpr de ciocolata.
  7. Le mai dam jumatate de ora la frigider dupa care pot fi servite.
  8. Cele doua linguri de lapte cald le vom folosi doar daca  compozitia este foarte greu de modelat.
 

COMENTARII (8)

mirela0911

mirela0911 1

15.10.2015, 13:32

Sunt grozave!

Rocsi

Rocsi 1

15.10.2015, 21:27

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

17.10.2015, 09:08

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!