Bomboane DECORIX

de epurasha2bb in Dulciuri, 21 Iun 2010 | 7246 vizualizari

 

fiindca imi doresc tare mult formele de silicon pentru bomboane in diverse forme de pe Decorix am inscris aceasta reteta in concursul Decorix tocmai pentru a sublinia dorinta mea.Pe acestea le-am facut cu forme de plastic de praituri obisuite si cu celofan dar sunt cam mari pentru o bomboana si e mai mult de munca.Cu acele forme de silicon totul ar fi mult mai usor si frumos.
Reteta i-o dedic lui MIHA! care ne incanta si ne inspira mereu cu dulciurile ei fel de fel!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ciocolata alba mica Codruta
  • 4 nuci
  • 2 patrate de ciocolata mare neagra Codruta
  • 4 linguri de lapte
  • 1 creion de decor Dr.Otker
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane DECORIX:

Se topeste la bain marie ciocolata neagra si cea alba in vase separate si adagand la fiecare cate 2 linguri de lapte.

Spargem nucile si scoatem miezul, il coacem putin.

Inimioara cu buline:

Asezam un celofan intr-o forma de inimioara de prajituri.Acest ansamblu se aseaza pe un tocator de plastic mic si subtire ca sa aiba loc in congelator.Asezam miezul de la o nuca in mijlocul formei si apoi turnam peste el ciocolata alba.Acum bagam la congelator cateva minute si apoi turnam si ciocolata neagra topita si iar bagam la conglator.Apoi vom orna cu mici buliute albe realizate cu creionul alb de decor Dr.Otker.

Bomboana cadou:

Intr-o cescuta inaltuta si cu diametrul foarte mic asezam ceolofanul si presam bine cu degetele.Apoi asezam pe fundul cescutei miezul de la 2 nuci si peste acesta turnam ciocolata neagra.Lasam la congelator cateva minute si apoi asezam un disc de ciocolata alba deja intarita dupa care iar turnam cicocolata neagra si dam la congelator din nou.Ornam apoi cu creionul alb in forma de funda de cadou.

 Am mai facut inca o inimioara neagra toata cu nuca in ea si inca o bomboana in forma odulata de mini tarta i care am pus amestec de cicoclata alaba so negar si apoi am imbracat-o toata in ciocolata neagra si am orat-o cu creion alb si rosu de decor de la Dr.Otker.

In total 4 bomboane.

In ultima poza vedeti sectiunea la bomboana cadou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane DECORIX" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean