Bomboane din biscuiți trase în ciocolată

de Rita Ilies in Dulciuri, 17 Dec 2013 | 19574 vizualizari

 

Sunt pofticioasă, recunosc! Am văzut niște bomboane trase în ciocolată, într-o poză și era musai să îmi satisfac poftele. Și-am acționat! :D
Cred că este cel mai ușor desert pe care l-am făcut vreodată. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 g biscuiți simpli ( sau resturi de blaturi și foi de prăjituri )
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 100 g unt moale
  • 100 g nuci prăjite
  • o fiolă esență de rom
  • o fiolă esență de vanilie
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 linguri cu dulceață de merișoare ( sau 2 linguri cu fructe uscate + 50 ml lapte )
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 g ciocolată albă
  • 5 linguri cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din biscuiți trase în ciocolată:

Biscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și restul ingredientelor.

Compoziția obținută se va modela ușor. Eu am făcut biluțe, dar se pot face și tablete acoperite parțial sau în întregime cu ciocolată.

Fiecare tip de ciocolată se topește pe rând pe bain marie sau la microunde, dacă aveți curajul. :) Se adaugă câte 2 linguri cu ulei pentru fiecare cantitate de 100 g ciocolată și o lingură pentru ciocolata albă care ne va fi de folos pentru decor. Cu ciocolata ne putem juca la infinit. :)

Dăm biluțele prin ciocolată și le lăsăm să se răcească. Le ținem la rece minim 30 de minute, apoi ornăm cu ciocolata albă. Astfel evităm să pocim ciocolata.

Simplu și rapid. Delicioase din cale-afară! :)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiți trase în ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi din biscuiti cu cacao si nuca de cocos