Bomboane din resturi

de alinutza1983 in Dulciuri, 1 Mai 2012 | 3010 vizualizari

 

Nu prea imi place sa arunc mancarea, asa ca am hotarat sa nu arunc nimic din ceea ce mi-a ramas de la Paste. Cozonacul ramas, care s-a intarit putin, l-am reinventat! Am pregatit niste trufe extrem de gustoase, cu umplutura de visine din visinata si glazurate in ciocolata alba...o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac
  • 2-3 linguri rom
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5-6 linguri lapte
  • 50 g unt (margarina)
  • 1 lingura cacao visine (visinata)
  • Finisare:
  • glazura de ou ( Dr Oetker) sau 200 g ciocolata alba ( eu am folosit ambele variante)
  • bombonele decorative
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din resturi:

1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam manual, pana rezulta un fel de pasta, usor lipicioasa. Lasam totul la racit! Tips: daca vi se pare compozitia prea moale, incorporati cativa biscuiti sfaramati sau inca putin cozonac ( se simte la mana cum trebuie sa iasa)

2. Cu o lingurita, luam gramajoare din aceasta pasta, le aplatizam usor, apoi le punem cate-o visina in mijloc.

3. Modelam "guguloiele" respective sub forma de mingiuta, le trecem repede prin ciocolata topita, ajutandu-ne de o furculita!

Decoram dupa inspiratie si lasam bombonelele la racit pe o tava acoperita cu hartie de copt! Pastram desertul la frigider!

 

RETETA IN IMAGINI

Bomboane din resturi-0
Bomboane din resturi-1
Bomboane din resturi-2

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

02.05.2012, 16:08

Sim0na 1

02.05.2012, 18:11

foarte faina idee!!

Alinutza80 1

08.05.2012, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04