Bomboane moi de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 22 Dec 2010 | 1978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 100 gr unt   
  • * 140 gr zahar brun   
  • * 1 ou   
  • * 100 gr smantana   
  • * 150 gr ciocolata amaruie/cu lapte, topita   
  • * 200 gr faina   
  • * 50 gr cacao pudra   
  • * ½ lingurita praf de copt   
  • * ½ lingurita bicarbonat de sodiu   
  • * 4 linguri pline de Mascarpone   
  • * ciocolata topita, pentru glazura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane moi de ciocolata:

  1. Incinge cuptorul la 190˚C. Tapeteaza o tava cu foaie de copt.
  2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, si bicarbonatul. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul urmat de smantana si ciocolata. Inglobeaza ingredientele uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da checul la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa checul sa se raceasca complet.
  3. Sfarama checul intr-un vas. Adauga 4 linguri pline de Mascarpone si amesteca bine. Formeaza din acest amestec bilute pe care le treci apoi prin ciocolata topita.Lasa bilutele la rece pana cand se intareste glazura.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane moi de ciocolata 72648
retete culinare - Bomboane moi de ciocolata 72649
retete culinare - Bomboane moi de ciocolata 72650

COMENTARII (6)

Cris2711 1

23.12.2010, 18:54

wow,ce idee super

Rocsi 1

23.12.2010, 21:44

LUK 1

23.12.2010, 23:36

5

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21