Bomboane Raffaello

de Sim0na in Prajituri, 22 Apr 2012 | 6975 vizualizari

 

Pregatite special pentru Tea Party, organizat de Emily!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 400 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuca de cocos
  • 50 g nuca de cocos albastra
  • 150 ml smantana lichida dulce
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, l-am mixat bine cateva minute. Cand a devenit spuma am adaugat zaharul pudra continuand mixarea pana s-a topit zaharul. Am adaugat laptele praf, continuand sa amestec cu mana. Pentru ca compozitia a devenit groasa, am pus frisca lichida, putin cate putin, amestecand mereu. Am adaugat si nuca de cocos, si am format un aluat destul de tare pentru a putea fi manevrat.

Am luat cu mana cate o bucata de compozitia, punand in mijloc cate o migdala, si am format bilutele.

Le-am tavalit prin nuca de cocos, apoi le-am pus in foite speciale.

Din aceasta compozitie au iesit cca 85 de bucati. Si cum nu aveam cum sa dovedesc atatea... cele care au ramas le-am dat la frigider, unde pot fi pastrate cateva zile fara problema. Va servesc pe fiecare cu cate o bombonica! Cu ce ocazie?? Va spun data viitoare! ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane Raffaello 159487
retete culinare - Bomboane Raffaello 159488
retete culinare - Bomboane Raffaello 159489
retete culinare - Bomboane Raffaello 159490
retete culinare - Bomboane Raffaello 159491
retete culinare - Bomboane Raffaello 159492
retete culinare - Bomboane Raffaello 159493

COMENTARII (34)

Sim0na 1

23.04.2012, 20:41

rocsi_1612, este prima oara cand folosesc frisca lichida... pana acum puneam smantana, dar imi place mai mult varianta asta. Pup

Sim0na 1

23.04.2012, 20:41

Maria68, multumesc!

Sim0na 1

23.04.2012, 20:42

mon

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55