Bomboane Raffaello

de Poliana in Dulciuri, 22 Aug 2012 | 7378 vizualizari

 

Cred ca toata lumea stie cum sunt bomboanele rafaello, probabil multi dintre voi ati si incercat sa le faceti acasa, deci nu aduc o reteta nemaiauzita :P Insa un lucru e sigur, azi vin cu varianta mea, care a iesit asa la a 3-a incercare de genul, si care e cea mai buna dintre toate cate le-am incercat/mancat. Puteti sa o testati daca nu ma credeti :P
Ce-mi place mie la reteta asta, dar cred ca deja v-ati prins, e ca se face fffff usor :P Trebuie doar amestecate toate si gata.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 ml smantana grasa
  • 200 gr zahar
  • 250 gr lapte praf
  • 50 gr napolitane sfaramate
  • 150 gr nuca cocos + 50gr pt decor
  • alune de padure
Portii: 57
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si amestecam. Adaugam utul si transformam totul intr-o pasta. Daca e prea tare se mai poate pune smantana.

Formam bilute uniforme pe cat posibil, iar in mijlocul fiecareia punem o aluna de padure. Operatiunea asta a durat cel mai mult, dar nu va descurajati pentru ca e distractiva pana la urma, daca privim partea plina a paharului  - e ca si cum ati modela plastilina :P

Tavalim biluta prin nuca de cocos, si dam la rece pentru cel putin 2 ore. Mie mi-au iesit 57 de bucati, din care abia am reusit sa gust una., deci urmeaza curand o noua portie.

Vai ce scurta am fost azi! Dar nu asta conteaza, ci faptul ca va las in compania unor bomboane delicioase: Rafaello

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane Raffaello 174515
retete culinare - Bomboane Raffaello 174516
retete culinare - Bomboane Raffaello 174517
retete culinare - Bomboane Raffaello 174518

COMENTARII (50)

Poliana 1

24.08.2012, 21:55

Motanel, multumesc!!

Poliana 1

24.08.2012, 21:55

Suflestista, haiiiiiii!

twilight7 1

01.11.2012, 14:00

am trecuto la favorite!!!!sunt favoritele mamei mele!!!!felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29