Bomboane Raffaello cu lapte condensat

de katty in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 1937 vizualizari

 

Daca nu va plac migdalele sau sunteti alergic (asa ca mine) puteti incerca aceasta varianta de Raffaello de casa. Se fac relativ repede si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte gras 3,5%
  • 400 gr zahar pudra din comert
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 40 gr unt gras 82%
  • 250 gr nuca cocos+50 gr pentru tavalit
  • merisoare
  • 50 ml vin de Porto
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello cu lapte condensat:

Punem merisoarele intr-un castron si turnam vinul. Acoperim cu o folie alimentara si dam castronul la microunde 1 minut. Lasam merisoarele sa se hidrateze, amestecand ocazional. Amestecam laptele cu zaharul pudra, untul si pastaia de vanilie si le punem la foc iute intr-o craticioara pana la primul clocot. Dam focul la mic si fierbem 10-12 minute, amestecand continuu,  pana obtinem o consistenta usor cremoasa.Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca(obtinem aproximativ 600 gr ) Punem 400 gr din laptele condensat racit  intr-un castron si il amestecam cu nuca de cocos.Formam bilute cat mai egale,in mijloc punem cate 1-2 merisoare hidratate in vin.Dam bilutele prin nuca de cocos si le pastram la rece pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane Raffaello cu lapte condensat 418350
retete culinare - Bomboane Raffaello cu lapte condensat 418351

COMENTARII (12)

simona72 1

02.01.2016, 09:53

Foarte mult imi plac! ma gandesc ca se poate folosii si lapte condensat cumparat?

katty 1

02.01.2016, 13:03

Simona, nu am incercat niciodata cu lapte condensat cumparat, dar poti sa incerci, eventual umbli putin la cantitate in functie de consistenta.

katty 1

02.01.2016, 13:04

Multumesc pentru aprecieri !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L