Bomboane RAW

de Ela68 in Prajituri, 20 Feb 2013 | 2281 vizualizari

 

Incerc din rasputeri sa renunt la dulciurile clasice care contin unt, oua, zahar, sau alte produse care maresc colesterolul. In schimbul lor, m-am hotarat sa prepar doar bunatati ce contin fructe confiate, unt de cacao , unt de cocos, seminte, nuci, toate naturale.
Initial m-am gandit sa fac un tort raw, cu crema obtinuta din caju crud, am vazut reteta pe blogul Corinei Bacalu, insa am amanat totul fiindca ne-a placut mult gustul de caju crud si l-am consumat ca atare. Da, am ramas fara caju in doua zile. E cam scumpicel, dar merita. Oricum, n-am renuntat la idee, asadar, tineti aproape !
Am facut aceste bombonele cu ce mi-a ramas prin casa, dar orice combinatie e bine-venita.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr curmale
  • 50 gr prune
  • 50 gr stafide
  • 20 gr merisor
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 1 lingura unt de cocos
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 2-3 linguri de seminte de canepa decorticate sau fulgi de cocos ( pentru ornat )
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane RAW:

Se curata de samburi curmalele si prunele , amestecam cu celelalte ingrediente, mai putin semintele de canepa si le macinam cu ajutorul blenderului. Nu trebuie sa fie multa cantitate deodata fiindca pasta e destul de lipicioasa si se marunteste greu.

Se poate lasa si mai putin in blender, nu se supara nimeni daca se simt bucatele mai mari de merisor sau curmale sau prune.

Din pasta rezultata modelam bombonele pe care le tavalim prin seminte de canepa sau fulgi de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Bomboane RAW-0
Bomboane RAW-1
Bomboane RAW-2
Bomboane RAW-3
Bomboane RAW-4

COMENTARII (16)

silvi0ara

silvi0ara 1

20.02.2013, 21:59

ANNA_46

ANNA_46 1

21.02.2013, 00:03

Foarte bune bombonele

jolygina

jolygina 1

21.02.2013, 03:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!