Bomboane zi si noapte

de Brindusa in Prajituri, 2 Feb 2010 | 8713 vizualizari

 

Am vazut pe multe bloguri retete de bomboane. Eu am facut un rezumat de la dana2dor, Miha, Ina (Lifestyle blog) si nu mai stiu de pe unde, am adaugat tenta mea peronala si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

Pentru bomboanele "ZI" (tip Raffaello)

  • 200 g lapte praf
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g + 50 g nuca cocos rasa
  • 100 g unt moale
  • 3 linguri smantana de cocos+ lapte de cocos
  • 50 g ciocolata alba
  • alune de padure, putin prajite

Pentru bomboanele "NOAPTE"

  • 1 cana migdale crude, fara coaja
  • 3 linguri suc portocale
  • 150 g ciocolata neagra, bucati mici
  • 4 linguri miere (sau mai multa, dupa gust)
  • cacao, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane zi si noapte:

Bomboane "ZI"

Topeste la baia de aburi ciocolata. Amesteca cu mixerul laptele praf, zaharul pudra, 50 g nuca cocos, untul, smantana si laptele de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa. Adauga ciocolata topita si amesteca. Pune la rece, sa se intareasca. Cu mana uda fa bilute din compozitie in mijlocul carora pui cate o aluna. Da-le prin nuca de cocos

 

Bomboane "NOAPTE"

Topeste ciocolata la baia de aburi. Pune migdalele intr-un blender mic si mixeaza-le pana se fac ca un unt. Daca nu reusesti (raman fainoase), pune sucul de portocale. Adauga mierea si mixeaza bine. Adauga ciocolata topita. Da la rece, sa se intareasca. Cand s-au intarit ia cu lingurita din compozitie si, cu mana umeda, fa bilute pe care le tavalesti prin cacao.

TIPS-URI

1

Smantana de cocos se formeaza la suprafata laptelui de cocos. O vedeti de cate ori deschideti o cutie cu lapte de cocos. La mine a fost cam o lingura. Restul, am folosit lapte de cocos.

2

Inainte sa le mancati, lasati bomboanele la rece, altfel sunt prea moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane zi si noapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

luminita20_2006 1

04.02.2010, 14:21

sunt foarte dragalase

ionela2682 1

11.02.2010, 12:31

pai asa face o buna gospodina pune si amprenta ei personala! au iesit frumoase oricum , si gustoase cred!

dentistutza 1

04.11.2010, 19:48

sa le tot mananci, zi si noapte...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute