Borek cu brânză sărată

de Crista_Luca in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 2840 vizualizari

 

este o plăcintă delicioasă !!!!
o reţetă preluată de la LeBlogPiquant , ii mulţumesc enom!!!!!
http://www.bucataras.ro/retete/13534/borek-cu-branza-sarata.html ...cu puţine modificări...
soţul meu, a fost foarte încântat ...a zis că, în copilărie la o anume cofetărie a mâncat aşa o plăcintă ..... si sigur v-a mai trebui să fac :DDDD

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 gr brânză de vacă
  • 500 gr feta
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte de vacă
  • 100 gr unt
  • ulei de măsline , cam 4 linguri am pus eu
  • 1 ceapă mică
  • pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borek cu brânză sărată:

Se taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu  2 ouă, şi se  amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă.

Se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline.

Se ung cate 2 sau 3 foi plăcintă şi se aşează din pasta de brânză 4 sau 5 linguri , se întinde pe toată foia şi se rulează în sul. Tava se unge cu unt si se aşează sulul in formă de melc. La fel se procedează cu toate foile,se aşează unul după altul formând o spirală până se umple tava. Se unge cu untul amestecat cu uleiul.

Se bat celelate 2 ouă, se adaugă laptele si se toarnă deasupra plăcintei.

Se dă la cuptorul încins la foc mediu pt 40 - 50 min. Depinde de cuptorul fiecăruia.

Plăcinta e gata când s+a rumenit deasupra!

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

cu un pahar de iaurt lângă e delicioasă

2

sau deasupra cu smântână

RETETA IN IMAGINI

Borek cu brânză sărată-0
Borek cu brânză sărată-1
Borek cu brânză sărată-2

COMENTARII (14)

tanyapatap 1

07.12.2010, 19:38

Crista_Luca 1

08.12.2010, 18:05

multumesc !

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04