Bors cu perisoare

de adriana_bobu in Ciorbe, 6 Ian 2011 | 2353 vizualizari

 

Este preferatul meu...

 

INGREDIENTE

  • o felie de rasol de vita
  • 200g carne tocata (vita+porc)
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • o telina mica
  • o ceapa pt. bors si una pt. perisoare
  • un ardei rosu
  • o rosie
  • 1 l bors
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • zarzavat(leustean,patrunjel,marar)
  • putin cimbru
  • o lingura pasta tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu perisoare:

Am pus la fiert rasolul de vita, l-am spumuit, iar dupa aproximativ 40 min (cand era aproape fiert) am adaugat in oala radacinoasele curatate si taiate marunt.Apoi am trecut la prepararea perisoarelor: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt cu mararul si patrunjelul tocat si cu cimbrul. Am batut oul separat si l-am adaugat peste compozitia de perisoare, am potrivit de sare si piper si in final am amestecat cu grisul . Am format ghemotoace mici in palma, apoi le-am strecurat usor in oala aflata pe aragaz.Dupa aprox. 15min perisoarele s-au ridicat la suprafata( semn ca erau fierte) Am adaugat in final borsul (pe care l-am dat separat intr-un clocot) pasta de tomate desfacuta in putina apa si zarzavatul :patrunjel si leustean tocat marunt. A iesit o bunatate! Am facut si o mamaliguta si am alaturat si cativa ardei iuti....cred ca va imaginati ce a urmat....

 

TIPS-URI

1

perisoarele facute cu gris (in loc de orez) ies mult mai fine....si gustoase

RETETA IN IMAGINI

Bors cu perisoare-0
Bors cu perisoare-1
Bors cu perisoare-2

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.01.2011, 11:29

imi place mult

divainbucatarie 1

07.01.2011, 11:53

adriana_bobu 1

07.01.2011, 14:00

cris, rocsi, diva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04