Bors cu perisoare de somon

de laura_n in Somon, 17 Mar 2015 | 2454 vizualizari

 

Rasfoind revista Pap Tot de luna aceasta, am gasit o reteta de ciorbita cu perisoare de somon. Mi-a facut cu ochiul din prima, mai ales ca piticilor mei le place pestele. Am studiat un pic reteta, am adaptat-o la gusturile noastre si hai...la cumparaturi! Poate veti spune...somon! cum sa strici bunatate de somon pe niste perisoare? Somonul este un peste scump! Da, somonul este un peste scump, dar tare gustos. In plus, pregatindu-l sub forma de ciorbita, le-am asigurat pranz gustos pentru doua zile fata de atunci cand il gateam la aburi si se papa la o singura masa. Ca sa nu va mai spun ca m-a costat mai mult un bors de loboda :)))) Am cumparat fix un medalion pe care am dat 13 lei si din care am facut aproximativ 14 perisoare extralarge. Una peste alta, sunt foarte incantata de aceasta mancare, piticii au papat cu pofta, iar eu pastrez aceasta reteta de bors printre favorite.

 

INGREDIENTE

  • - 1 medalion somon proaspat
  • - 2 morcovi
  • - 2 cepe uscate
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 mana orez
  • - 1 ou de tara
  • - 1 l apa
  • - 500 ml bors de putina de casa
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - patrunjel verde
  • - sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu perisoare de somon:

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el.

Curatam si spalam legumele.

Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina.

Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat. Adaugam o mana de orez spalat si sare. Spargem si batem 1 ou si il punem peste compozitia de peste. Amestecam bine si apoi dam la frigider o jumatate de ora.

Pornim aparatul sau punem pe foc o oala incapatoare.

Punem la incins 2-3 linguri ulei de masline.

Radem morcovul, tocam ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cu un pic de sare. Eu am selectat functia Fry, cu 5 minute de calire.

Dupa ce s-au rumenit legumele, adaugam apa si selectam functia Boil. Inchidem capacul si pregatim perisoarele. Le punem in oala la fiert. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. Separat fierbem borsul cu un pic de sare, apoi il adaugam in oala. Mai lasam sa fiarba cateva minute, adaugam un pic de patrunjel sau leustean daca aveti si inchidem programul sau inchidem ochiul. Lasam acoperit borsul pana in momentul servirii.

Este o bunatate, racoritor, iar perisoarele sunt atat de pufoase incat efectiv se topesc in gura.

 

 

TIPS-URI

1

alegeti peste proaspat, orice peste cred ca merge, numai sa nu aiba oase mici si multe

2

data viitoare, voi fierbe separat o supa din tacam de somon (sira, cap), apoi strecor supa si o transfer in bors.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors cu perisoare de somon 371763
retete culinare - Bors cu perisoare de somon 371764
retete culinare - Bors cu perisoare de somon 371765
retete culinare - Bors cu perisoare de somon 371766
retete culinare - Bors cu perisoare de somon 371767
retete culinare - Bors cu perisoare de somon 371768

COMENTARII (24)

Sim0na 1

18.03.2015, 11:06

Iar ai venit cu cucu... M-ati omorat cu cucu vostru P
Foarte faina ciorbita.. am facut si eu odata din alt tip de peste.. nici nu mai stiu de care, si ne-a placut foarte tare.
Te pupacesc

Rux 1

25.03.2015, 22:13

Grozava reteta Laurici drag!!!

iri_iri 1

30.03.2015, 20:16

merita incercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55