Bors cu radacinoase si rasol de vita

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 26 Aug 2014 | 1092 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Pana Cris si mi s-a parut interesant amestecul de condimente. Aroma fina a acestora ii confera un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rasol de vita
  • taietei de casa (uscati)
  • 1 l bors de putina
  • 5-6 litri de apa
  • o bucata mica de radacina telina
  • o bucata de radacina patrunjel
  • doua bucati de pastarnac
  • doi morcovi mari
  • doi cartofi potriviti
  • un dovlecel mic
  • 3-4 cepe uscate
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras/capia rosu
  • cateva rosii de gradina
  • 2-3 foi de dafin
  • o ramurica de cimbru uscat
  • o crenguta de busuioc verde
  • condimente dupa gust: sare, piper si pudra de ardei iute (chilli)
  • verdeturi proaspete: patrunjel, leustean, telina
  • optional pentru servire: ardei iute si smantana
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu radacinoase si rasol de vita:

Taiem carnea in cubulete potrivite, o spalam in multa apa rece si apoi o punem la fiert in cei 5-6 litri de apa, la foc potrivit. Periodic adunam spuma formata. 

Curatam legumele si le taiem marunt sau in cuburi/rondele.

Rosiile le decojim si le zdrobim sau le trecem prin razatoare.

Adaugam legumele peste carnea bine patrunsa si le fierbem impreuna pentru 20 de minute aproximativ (sau atat cat cartofii sa fie moi/fierti bine). 

Coloram cu rosiile zdrobite (daca mai este necesar se poate adauga o lingurita de bulion), acrim cu bors si condimentam dupa gust cu sare, piper si chilli. 

Cand ciorba isi reia fierberea adaugam si taieteii uscati.

Oprim focul dupa 4-5 minute, adaugam foile de dafin si cimbrul uscat, iar restul verdeturilor (patrunjel, leustean, telina, busuioc) le tocam marunt si le presaram peste ciorba.

Se serveste calda, optional cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti alege sa rumeneti carnea, caliti legumele si abia apoi adaugati apa pentru fierbere. Ulterior pasii raman aceiasi.

2

Cantitatea de apa folosita nu trebuie sa va sperie :) Va scadea foarte mult la fiert.

3

Fierbeti ciorba la foc potrivit, in caz contrar va iesi tulbure.

4

Obisnuiam ca atunci cand fierbeam carnea sa schimb apa, pentru ca isi lasa prea multe resturi. Dar asta ii lua din gust. Acum, doar adun spuma bine bine, iar daca totusi este nevoie, strecor supa.

5

Nu faceti exces de condimente, in special de dafin, ii va conferi un gust puternic neplacut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338620
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338621
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338622
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338623
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338624
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338625
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338626
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338627
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338628
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338629
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338630
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338631
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338632
retete culinare - Bors cu radacinoase si rasol de vita 338633

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

26.08.2014, 19:47

Pup Rocsiuta!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:20

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2014, 17:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18