Borş de cartofi

de ionix in Supe/Ciorbe, 2 Oct 2010 | 1433 vizualizari

 

pentru zilele de post, se mananca fara smantana :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri cu pasta de gogosari
  • 0 legatura cu leustean
  • o legatura cu patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • doua linguri cu ulei
  • 2,5 l apa
  • 500 ml bors
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de cartofi:

Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa.

Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor: 

 

  • dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete
  • morcovii dati pe razatoare
  • ardeiul taiat cubulete
  • pasta de gogosari (gogosari dati pe masina de tocat)
  • cartofii taiati cubulete
  • cozile de leustean legate
  • cozile de patrunjel legate

 

se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand legumele sunt aproape fierte.

intre timp, dam borsul intr-un clocot.

Cand legumele sunt aproape fierte, turnam borsul iar apoi punem sare si piper dupa gust.

lasam pana da iar intr-un clocot, 10 min, si oprim focul.

Punem leusteanul si patrunjelul proaspat tocat.

Pentru cine doreste, drege cu putina smanatana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

smantana se pune in bors in momentul in care borsul este fierbinte....

RETETA IN IMAGINI

Borş de cartofi-0
Borş de cartofi-1
Borş de cartofi-2
Borş de cartofi-3

COMENTARII (9)

La Ancuta

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:35

Rocsi

Rocsi 1

03.10.2010, 17:34

la multi ani mamicii tale k azi e ziua ei..sa iti traiasca,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea in orice momentstiu ca acum petreci

ionix

ionix 1

04.10.2010, 19:01

multumesc pt aprecieri...
@Roxy... mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!