Bors de cartofi cu galuste din gris

de mybella in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 7993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 -6 cartofi medii
  • 3 ardeii
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 2 fire frunze telina
  • 200 ml smantana
  • 1 lgt patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • bors de putina dupa gust
  • 20 ml ulei
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 150 gr gris de grau
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi cu galuste din gris:

Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit.

Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt.

Cand incepe sa fiarba apa punem legumele la fiert cca 15 minute in oala acoperita cu capac.

Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi nu foarte mici dar nici prea mari. Cand au trecut cca cele 15 minute de cand fierb legumele, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare.

Intre timp pregatim galustele. Separam ouale, galbenusurile se freaca cu putina sare si piper dupa care adaugam putin cate putin grisul si albusul batut spuma. Amestecam in asa fel incat compozitia sa prinda aer. La sfarsit adaugam si bicarbonatul (nestins). Compozitia nu trebuie sa fie tare, trebuie sa curga cu lingura.

Cu  o lingura umeda luam cate putin din compozitie si punem in oala acolo unde vedem ca fierbe.Dupa ce am terminat de facut galustele asezonam borsul cu sare, piper si adaugam si uleiul.

Cand au fiert galustele acrim cu bors de putina care a fost fiert in prealabil, dupa gust. Fiecare pune bors in functie de cat de acru doreste.

Lasam sa dea cateva clocote dupa care dregem borsul cu smantana desfacuta cu putina zeama din oala.

Inca 2 clocote si borsul nostru este gata. Servim cu patrunjel verde tocat marunt.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu galuste din gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu tarhon