Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi

de Sylvia in Ciorbe, 10 Ian 2011 | 3298 vizualizari

 

Anul acesta am decis ca nu voi face curcanul intreg la cuptor asa ca l-am portionat si a vazut “fata mesenilor” in mai multe bucate. Unul dintre acestea a fost un excelent bors de curcan, acrit pe langa bors cu zeama de la muraturi si incununat la final de telina verde si leustean, o poveste aromata de iarna….

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de carne de curcan de la care eu am folosit aripile, spatele si o bucata din pulpa
  • zarzavaturi : telina, pastranac radacina, morcov, ceapa,  o tija de telina si un fir de telina verde.
  • o cutie de rosii decojite taiate cubulete,
  • sare,
  • piper macinat si piper boabe,
  • verdeturi aromate in functie de gust eu am pus telina verde si leustean bors pentru acrit
  • zeama de muraturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi:

 Preparare: se pune curcanul taiat bucati la fiert cu radacinoasele , sarea, piper si un fir de telina verde . Se lasa asa sa fiarba pret de 30 minute in oala sub presiune sau peste o ora intr-o oala obisnuita.

  Dupa aceea se stoarce zeama si se alege carnea mai buna si se pune din nou la foc cu legumele taiate cubulete. Se adauga cand clocoteste rosiile taiate marunt si se mai lasa la fiert 5-10 minute. Se drege cu sare si piper daca mai trebuie si se acreste cu bors si cu zeama de muraturi ( ii da un gust aparte ) . Se inchide focul si se pune verdeata maruntita .

 Se serveste fierbinte, cu verdeata maruntita pusa si direct in farfurie, e pe cat de simpla pe atat de aromata si gustoasa, perfecta pentru o zi de iarna. Noi am servit-o in strachini de lut cu ardei iute si paine de casa ( fara smantana ).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi 76727
retete culinare - Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi 76730
retete culinare - Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi 76731
retete culinare - Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi 76733
retete culinare - Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi 76735
retete culinare - Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi 76736

COMENTARII (27)

tanyapatap 1

11.01.2011, 21:17

mena29 1

11.01.2011, 21:42

As vrea o portie

Sylvia 1

12.01.2011, 20:15

Multumesc de laude ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D