Borş de dovlecei cu ştevie

de madi_marin in Ciorbe, 29 Mar 2014 | 4041 vizualizari

 

O dată cu venirea primăverii şi apariţia primelor verdeţuri, simţim nevoia sa mâncăm mai uşor. Printre preferinţe se află ştevia acrişoară, pe care am combinat-o de data asta cu dovlecei într-o ciorbiţă delicioasă. Bineînţeles că nu putea lipsi leuşteanul proaspăt!

 

INGREDIENTE

  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 3 dovlecei
  • 1 legătură de ştevie
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei kapia
  • 500 ml borş
  • paste
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de dovlecei cu ştevie:

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute.

Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să depăşească legumele. Când dovleceii sunt aproape fierţi, se adaugă borşul clocotit şi din oul bătut se fac zdrenţe. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Când totul este fiert, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul tocat.

Se poate servi şi caldă şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de dovlecei cu ştevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

babi5 1

05.12.2014, 19:06

katty 1

17.04.2015, 14:58

Cred ca e delicios!

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 12:37

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba usoara de legume