Bors de fasole

de ianculubita in Mancaruri de post, 27 Mar 2011 | 5381 vizualizari

 

Va recomand un bors de fasole,ca la mama acasa,foarte bun pentru aceste zile de post

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole
  • 1ceapa mare
  • 1morcov
  • 1ardei gras colorat
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 3linguri cu ulei
  • 2leg.de patrunjel
  • 2leg.de leustean
  • 1telina mica
  • 1crenguta de cimbru
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

fasolea curatata,spalata,o pun de seara intr-un vas cu apa;

dimineata o pun la fiert in apa calda si o las la foc mic cu capac pana ce boabele de fasole incep sa pocneasca;

eu doar acum scurg fasolea si o spal in multe ape reci,dupa care o pun din nou la fiert in apa calda;

cand incepe sa clocoteasca,adaug ceapa si ardeiul taiate marunt iar radacinoasele date pe razatoare;

tot cu capac la foc mic las sa fiarba;

cand deja totul este fiert,adaug rosiile pe care le-am calit in ulei,dupa cateva clocote,borsul pe care l-am fiert in alt vas.

potrivesc de gust,adaug verdeata tocata marunt si crenguta de cimbru;

se serveste dupa preferinta rece cu ceapa verde sau praz

 

COMENTARII (13)

Rux 1

28.03.2011, 07:49

Eu schimb de 5 ori apa la fasole si numai dupa aceea o pot manca...este de apreciat ideea mai ales daca e de la mama arata grozav si mi-ai facut o pofta teribilaaaa

MotanLaOale 1

28.03.2011, 09:00

elena1988 1

28.03.2011, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: