Bors de fasole boabe

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 14 Dec 2011 | 14425 vizualizari

 

Chiar daca azi este dezlegare la peste, eu va propun un bors de fasole boabe, noua nu ne place pestele si vreau sa tin si eu macar miercurea si vinerea post..pe vremuri, cand eram copil tineam tot postul, insa acum nu mai pot :( fara sa vreau mananc de dulce.... Am tot vazut pe la voi ciorbita de fasole, incat m-a razbit o pofta nebuna :D

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de: pentru rantas
  • 500 g fasole boabe
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • sare
  • leustean
  • patrunjel
  • zeama de varza sau bors
  • 2 linguri de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 -4 linguri tocana de legume sau bulion
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Intre timp pregatim rantasul: Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam tocana de legume, condimentam cu piper dupa gust, apoi vom pune faina pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, pentru a nu se face cocoloase si o turnam peste tocana de legume. Stingem cu un polonic de ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote, dupa care punem rantasul peste ciorba. Adaugam apoi si zeama de varza sau borsul dupa gust ( eu cat timp am zeama de varza profit din plin de ea, e foarte sanatoasa) lasam inca 10 minute pe foc. Daca mai este nevoie mai punem sare. La sfarsit asezonam cu leustean si patrunjel tocat fin.

Pofta buna!!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Bors de fasole boabe-0
Bors de fasole boabe-1

COMENTARII (20)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

19.12.2011, 20:47

mmm.....ce bun.

mamaieelena

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:13

Bya Ralu

Bya Ralu 1

20.05.2013, 14:30

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!