Bors de fasole cu varza

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 14 Oct 2012 | 7385 vizualizari

 

Nu stiu daca ati mancat vreodata, dar va spun cu mana pe inima ca este minunat, nu stiu nici daca este caracteristic vreunei zone, stiu doar ca-l facea bunica mea, iar eu mancam pana nu mai puteam :D
Bunica mea il facea cu varza acra, insa mie mi-a fost asa de pofta, incat n-am mai umblat dupa varza acra si am facut cu varza dulce, nu are acelasi gust, dar macar mi-am potolit pofta :)

 

INGREDIENTE

  • fasole boabe ( 300 g)
  • 2 cepe
  • un morcov
  • o felie telina
  • pastrnac
  • radacina de patrunjel
  • 1/2 varza
  • o lingura bulion
  • ardei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingura de faina pentru rantas
  • frunze de telina
  • leustean
  • bors sau zeama de varza
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole cu varza:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece.

A doua zi o fiebem in 2-3 ape.

Putem fierbe mai multa si o putem pastra in pungi la congelator dupa care o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp .

Cand este aproape fiarta adaugam o ceapa, morcovul dat pe razatoare sau taiat cubulete, ardeiul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel taiate cubulete + varza taiata fideluta.

Dupa ce au fiert toate, calim cealalta ceapa tocata marunt, in 2-3 linguri de ulei, adaugam si bulionul si stingem cu putina apa, lasam asa cateva minute.

Intre timp pregatim faina, pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, ca sa nu se faca cocoloase si o turnam peste ceapa calita, completam cu apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care vom pune peste fasolea fiarta.

O lasam sa mai dea cateva clocote si adaugam borsul sau zeama de varza dupa gust.

Potrivim gustul de sare, piper, putin cimbru si luam de pe foc.

Asezonam cu frunze de telina si leusteanul, tocate marunt .

Merge excelent cu o ceapa rosie sau un ardei iute.

Pofta buna!!!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Bors de fasole cu varza-0
Bors de fasole cu varza-1

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 14:10

bun bun

Panacris 1

04.03.2014, 08:30

Savuroasa!

babi5 1

27.11.2014, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04