Bors de fasole galbena

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 15 Feb 2010 | 9735 vizualizari

COMENTARII (11)

Nicolae 1

16.02.2010, 20:12

ideala pentru timp friguros ,eu o servesc cu salta de cepa cruda rosie pisata cu un pic de sare si ulei ii da ceva in plus puteti pruba bucatariea nu este batuta in cue pofta buna...

Bunica 1

16.02.2010, 20:52

Bunaaaa ! Ti-a mai ramas o portioara ?Mie imi place rece.

ionix 1

16.02.2010, 20:55

am niste fasolica dar e verde... o sa fac si eu ciorbita asta

Sylvia 1

16.02.2010, 22:12

Exact aveti dreptate d-nul Vasile, merge minunat sau asa au eu mai fac ceapa rosie taiata marunt cu sare si o ingura de smantana peste ea

Sylvia 1

16.02.2010, 22:14

Ionix si cu fasole verde fac foarte des aceasi reteta, cand o sa ajung in Romania caut sa vad dac gasesc fasole pastai uscata. Ai mancat vreodata? In Ardeal se conserva varianta asta este excelenta cu ciolan afumat ce somoane si fineturi nu o egaleaza nimic
Bunica e excelenta si rece aveti dreptate

Teo 1

16.02.2010, 23:09

si mie imi place de mor!

madi_marin 1

17.02.2010, 09:37

imi place mult ciorbita asta....o sa fac si eu , dar am fasolica verde nu galbena. oricum....ambele variante sunt la fel de gustoase.. cat despre ce spuneai tu, Sylvia....nu am vazut fasole pastai uscata pana acum. de fapt nici nu stiam ca exista...

ionix 1

17.02.2010, 11:11

fasole pastai uscata??? adica fasole normala sau... ? nu stiu eu m-am nascut si trait in Bucuresti iar parintii mei sunt din zona Moldovei si nu-mi aduc aminte sa fi vazut asa ceva prin bucataria mamei... nici la bunici n-am auzit in pietele din Bucuresti n-am vazut asa ceva sau poate am vazut si nu mi-am dat seama
na, m-ai facut curioasa sincer....
eu mi-aduc aminte, din vacantele la bunici, de fasole pastai care era uscata dar apoi o batea si scotea fasolea normala
bai, chiar m-am facut curioasa rau.... e uscata sau deshidratata? hai ca-s blonda rau

Sylvia 1

17.02.2010, 11:20

Ionix daaa sunt pastaile acelea late care se usuca vara la soare puternic si se rehidrateaza cand faci ciorba, au un gust deosebit. Practica e veche tare de pe vremea cand nu existau lazile frigorifice poate ai ocazia vreodata sa le gusti, in Ardeal stiu sigur ca se faceau in alte parti ale tarii nu stiu.

ionix 1

17.02.2010, 11:24

foarte tare... deci daca nu ar scoate din pastaie ar fi si la bunicii mei cred ca e o chestie din Ardeal... poate-ti trebuie un anumit tip de fasole pastai...
o sun pe bunica-mea azi si-o intreb poate o fi si la ea in Bucovina dar nu stiu eu sarut-mana mult pentru sharing... am mai aflat un lucru nou... eu am rude in Ardeal dar n-am apucat sa ajung in zona aia pana acum, spre rusinea mea
mersi

Sylvia 1

18.02.2010, 12:27

Ionix pastaile raman asa cum sunt doar se usuca la soare ii zic mamei sa imi caute in piata ca poate gaseste la ceva bunicta. In martie ajung in Romania si daca am materia prima fac o portie si postez reteta .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita bogata de aripi de curcan