Bors de legume cu sfecla coapta

de Rux in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 1924 vizualizari

 

O mare, mare bunatate, va garantez :)

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina mare de patrunjel
  • 1 telina
  • 6 cartofi medii
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 sfecle rosii potrivite
  • 1 lingura de pasta de ardei gras si gogosar
  • 1 cutie de rosii pasate( 250 gr)( Cirio Polpa)
  • ulei vegetal( cateva linguri)
  • 2-3 l de apa
  • 1 kg bors proaspat
  • 300 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu sfecla coapta:

Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc.

Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim.

Se  calesc inabusit( pentru asta adaugam si  cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba bine. Eu am preparat borsul in oala Zepter. :)

Cand au fiert legumele adaugam pasta de ardei, rosiile si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si dam oala deoparte.

Intr-un blender punem o cana de bors, sfecla taiata bucati, ouale si smantana si mixam bine.

Turnam totul in oala si o dam din nou pe foc mic. Adaugam si restul de bors, apoi potrivim gustul de sare si adaugam leusteanul. Stingem focul si punem capacul pentru zece minute sa se amestece aromele.

Serviti borsul cu iaurt sau smantana. 

E minunat!

 

RETETA IN IMAGINI

Bors de legume cu sfecla coapta-0
Bors de legume cu sfecla coapta-1
Bors de legume cu sfecla coapta-2
Bors de legume cu sfecla coapta-3
Bors de legume cu sfecla coapta-4
Bors de legume cu sfecla coapta-5
Bors de legume cu sfecla coapta-6
Bors de legume cu sfecla coapta-7
Bors de legume cu sfecla coapta-8

COMENTARII (18)

adry88

adry88 1

18.10.2013, 17:00

Rux

Rux 1

18.10.2013, 17:02

Multumesc

Rocsi

Rocsi 1

18.10.2013, 19:16

Noua ne place mult ciorba cu sfecla. in zile de post chiar facem des

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!