Bors de legume cu smantana

de Rocsi in Ciorbe, 27 Iun 2014 | 5932 vizualizari

 

Vreau sa va demenesc cu un bors plin de legume proaspete, dres cu putina smantana si parfumat cu verdeturi. Ce ziceti, vreti o portie??? :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 linguri zarzavat
  • 300 gr pastai galbene subtiri
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • bors
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 6-7 linguri smantana de tara
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu smantana:

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc.

Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele.

Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi.

Indepartam capetele la pastai, apoi le rupem in doua sau in trei, iar rosiile le tocam.

Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem ceapa verde si uscata, zarzavatul, morcovul si rosiile decojite.

Punem 2-3 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.

Turnam circa 4-5 litri de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam cartofii, ardeiul galben si pasta de gogosari cu kapia.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba circa 15 minute, punem pastaile si 2-3 crengute de patrunjel verde, mararul verde, tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Gustam din legume si cand sunt patrunse, punem bors, fierbinte, dupa gust.

Amestecam, lasam sa dea cateva clocote apoi incorporam smantana.

Mai lasam sa fiarba 1 minut si tragem ciorba de pe foc.

Deasupra punem restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate.

Acoperim cu capacul pentru 10 minute pentru ca ciorba sa ia din aromele verdeturilor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

29.06.2014, 21:41

Multumesc Laura ..Prietenul vrea acum sa ii fac o ciorba dar sa pun si mai multe pastai, cat mai multe )

Panacris 1

19.06.2015, 08:03

Rocsi 1

21.06.2015, 12:33

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu "lascute"