Bors de loboda cu sfecla rosie

de laura_n in Ciorbe, 3 Iun 2014 | 2799 vizualizari

 

Primavara pentru mine este extrem de savuroasa si darnica in verdeturi. Inca de cand eram copil, borsul de loboda a fost preferatul meu, iar de cand am descoperit si sfecla rosie in mancaruri, cred ca am descoperit combinatia perfecta pentru un bors racoritor, energizant si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 3-4 legaturi loboda rosie
  • 2 leg ceapa verde
  • 1 leg usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie marisoara
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 ml bors de casa
  • verdeata : patrunjel, leustean
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda cu sfecla rosie:

Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.

Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o punem la scurs intr-o sita. Apoi o tocam nu foarte fin.

Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le tocam rondele. Morcovul il curatam si il spala. il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie, punem cateva linguri de ulei de masline, si punem ceapa, usturoiul si morcovul la calit. Lasam un pic sa se rumeneasca, apoi adaugam loboda, un praf de sare si o calim cateva minute, apoi dam deoparte.

Punem la fiert o oala de 3 l cu apa si lasam sa fiarba. Adaugam loboda si lasam un pic sa fiarba.

Sfecla o pasam cu blenderul. O adaugam in oala.

Separat fierbem borsul. Il adaugam peste loboda si lasam sa fiarba un pic. Adaugam sare.

Spalam si tocam verdeata si o adaugam peste bors. 
La sfarsit, batem un ou si il adaugam in oala, lasam 1 minut, apoi inchidem focul si acoperim cu un capac.

Servim cu leustean proaspat tocat si cu ridichi.

 

COMENTARII (27)

Krystyan Trendy 1

16.06.2014, 09:35

bun bun

madab 1

10.04.2015, 22:33

Deabea astept sa apara loboda si leusteanul...e cel mai bun bors

Panacris 1

30.04.2015, 07:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S