Bors de loboda rosie cu cartofi

de alilianaa in Ciorbe, 13 Apr 2014 | 4385 vizualizari

 

Un bors racoritor pentru zile de post.

 

INGREDIENTE

  • · 6 legaturi loboda rosie
  • · 5 cartofi potriviti
  • · 2 cepe albe
  • · 2 legaturi ceapa verde
  • · un morcov
  • · 2 rondele telina
  • · jumatate ardei
  • · 1 l bors
  • · sare, piper
  • · leustean verde
  • · zarzavat pentru ciorbe ( jumatate de borcan de 800 g)
  • · 2 rondele fidea subtire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie cu cartofi:

Loboda se alege, se curate, se spala si se pune la oparit timp de cateva minute ( 2-3, nu trebuie sa se inmoaie de tot), dupa care se scoate intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa rece si se lasa la scurs. In acest timp curatam celelalte legume si le portionam.  Dupa ce loboda s-a scurs, se toaca marut. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand sta sa dea in clocot se adauga ceapa alba, morcovul, telina si cartoful, ardeiul. Se lasa la fiert pana ce vor fi aproape patrunse  se adauga loboda taiata, ceapa verde. Intre timp se pune borsul la fiert, cand este gata se adauga la ciorba. Se pun rosiile din borcan. Se potriveste cu sare, se adauga un praf de piper. La final se adauga doua rondele de fisea subtire si leusteanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda cu sfecla rosie