Bors de miel

de mikidaniro in Ciorbe, 11 Apr 2012 | 2235 vizualizari

 

Desi nu mai este foarte mult pana la Paste,eu am avut ''comanda'' de bors de miel.De Paste probabil voi face ciorba de miel:).Cantitatile sunt pentru un vas de 3-3,5 litri.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g miel(coaste,sira,cap etc.)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina romaneasca potrivita
  • 1 legatura ceapa verde mare
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingura cu varf de orez
  • 2,5-3 litri apa sau supa de vita
  • 250-300ml bors sau mai muIt in functie de cat de acru este borsul
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Intr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si eliminam toata spuma care se formeaza pana apa sau supa ramane clara sau spuma este alba.

Morcovii,telina,pastarnacul si ardeiul le curatam,le spalam,le taiem in bucati mari si le adaugam in bors dupa ce am eliminat toata spuma. Cand legumele s-au inmuiat,le scoatem si adaugam orezul. Lasam totul sa fiarba la foc potrivit spre mic pana carnea si orezul sunt fierte, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi orezul de fundul vasului.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa rondele mici si punem borsul intr-un vas la fiert. Dupa ce carnea este fiarta, adaugam ceapa si borsul.

Intr-un castron amestecam oul cu patrunjelul si leusteanul taiate marunt,adaugam cate un pic de bors(ciorba) in castron pana ajunge la aceeasi temperatura cu borsul, apoi turnam totul peste bors, oprim focul si acoperim vasul.

 

TIPS-URI

1

se serveste fierbinte

2

optional puteti servi cu smantana.

3

daca vreti sa faceti ciorba de miel puneti aceleasi ingrediente,doar ca legumele le taiati cubulete mici si nu le mai scoateti,iar optional puteti adauga si stevie sau loboda.

RETETA IN IMAGINI

Bors de miel-0
Bors de miel-1

COMENTARII (15)

mikidaniro

mikidaniro 1

11.04.2012, 14:06

marina-ee smantana o aduci de-acasa,aia e optionaIa
maria,mamaie

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.04.2012, 17:54

iri_iri

iri_iri 1

11.04.2012, 19:47

un bors super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24