Bors de miel

de Panacris in Ciorbe, 29 Aug 2013 | 3694 vizualizari

 

Pentru majoritatea Bucătărașilor, acest preparat pare comun, dar pentru mine fiind o noutate, aici mă refer la folosirea borșului de casă ( în adevăratul sens al cuvântului ;), am vrut să o împărtășesc cu voi! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • carne de miel cu os cca. 1000 g,
  • mațe de miel,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină 1 bucată mică,
  • păstârnac 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • sare iodată,
  • leuștean furnze cca. 1/2 legătură,
  • borș din tărâțe de casă cca. 500 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Carnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai durează vreo 20 de minute până ce se poate umbla la oală. Între timp se curăță legumele, se rad mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de carne. Mațele curățate foarte bine, cu apă rece, ceapă și bicarbonat, se pun la fiert separat în puțină apă rece. După ce au dat un clocot se strecoară și se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de legume, care se completează cu zeama de carne și bucățile de carne fierte separat. Separat se dă borșul în clocot, apoi se adaugă la ciorba noastră și se mai lasă la fiertm la foc mediu, semiacoperit cca. 15 minute. Se asezonează cu sare și leuștean.

Borșul se servește fierbinte cu un colț de pâine caldă sau mămăligă și ardei iute.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors de miel 255511
retete culinare - Bors de miel 255512
retete culinare - Bors de miel 255513
retete culinare - Bors de miel 255515
retete culinare - Bors de miel 255516
retete culinare - Bors de miel 255517

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

29.08.2013, 23:39

mamaieelena 1

30.08.2013, 11:00

super

Xandrinne 1

12.04.2015, 02:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25