Bors de pasare cu taitei de casa

de Ina in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2010 | 10196 vizualizari

 

Gustos si hranitor

 

INGREDIENTE

  •  1 kg. carne pasare ( eu am folosit spate de pui cu aripi )
  • o ceapa mare
  • 1 ardei gras (proaspat sau conservat prin congelare )
  • rosii decojite sau rosii in bulion
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac 
  • o radacina de telina ( daca e de cumparat, pui mai putina )
  • 1- 1,5  litri bors de casa
  • Sare delikat
  • Leustean verde
  • Pentru taitei  :
  • 1 ou
  • 5-6 linguri cu faina
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pasare cu taitei de casa:

Se curata legumele , se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat .

Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare (oparita in prealabil, pentru a evita scurgerea sangelui si formarea spumei in ciorba), completam cu apa ( daca e nevoie)  si lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in aceasta , apoi se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )

In ciorba clocotinda adaugam taiteii si mai lasam cateva clocote, apoi oprim focul  si presaram leustean tocat .

TAITEI DE CASA:   Se amesteca oul cu faina si un praf de sare , pana devine o coca tare, dar care poate fi intinsa cu facaletul . Pentru a evita lipirea de facalet, foaia se presara din cand in cand cu faina. Cand  e suficient de subtire se formeaza rulouri, avand grija ca foaia sa fie presarata din abundenta cu faina . Sulurile se taie fasii-fasii, desfacand taiteii si rasfirandu-i, ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se pot usca si pastra in pungi,  mai multe zile.

Ciorbita se  serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi ( daca te tine! ).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pasare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nadina73 1

16.04.2010, 10:11

tot ce e cu bors de casa e foarte bun,felicitari si mie imi place tare mult 5 furculite

Adinuta 1

16.04.2010, 13:58

ce bine ca ai pus si reteta de taitei de casa cred ca ti-a iesit bun borsul

Ina 1

30.04.2010, 22:11

cred ca trebuia sa pun separat reteta de taitei...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste