Bors de perisoare

de Rux in Ciorbe, 17 Mai 2011 | 2158 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac borsul de perisoare cu compozitie de ardei umplut...a iesit grozav!

 

INGREDIENTE

  • Cantitatea de compozitie  ajunge pentru ardei umpluti si pentru ciorba de perisoare, deci veti imparti cantitatea in jumatate.
  • Perisoare:
  • Zarzavat: Eu l-am facut cu legume proaspete de primavara...
  • 2 piepti de pui si jumatate( mari sa fie)
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 cepe potrivite
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 1/2 pahar orez
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de boia dulce
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 ou mare
  •  6 cartofi noi 
  • 2 teline noi micute 
  • 5 morcovi noi mici 
  • 1/2 dovlecel( mare)
  •  1 ceapa uscata 
  • 1 legatura de ceapa verde
  •  o legatura marar 
  • frunze de telina 
  • 2 -3 ardei grasi noi
  •  leustean 
  • 1 kg bors 
  • 1 ou
  •  2-3 linguri pasta de tomate
  •  sare dupa gust

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Spalam zarzavatul si-l tocam, apoi cartofii ii spalam si-i taiem in sferturi.

Punem la foc potrivit oala si peste zarzavatul tocat turnam apa race, lasam sa dea in clocot si punem perisoarele( unele persoane procedeaza invers pun intai carnea apoi aduna spuma si pun zarzavatul, eu prefer asa).

Lasam sa fiarba acoperit la foc mic, cand perisoarele sunt fierte( maxim 50 de minute), adaugam 3 linguri de pasta de tomate.

Batem oul cu putina sare si putin bors si dregem ciorba, mai lasam sa fiarba inca zece minute si presaram leusteanul, stingem focul si  acoperim pana servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors de perisoare 105524
retete culinare - Bors de perisoare 105525

COMENTARII (25)

Rux 1

26.05.2011, 18:47

Multumesc dragele mele

Cris2711 1

03.06.2011, 11:40

Rux 1

03.06.2011, 21:13

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: